Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:51:11

До чернігівських шкіл прибули нові меблі для першачків, передбачені стандартами НУШ

13.07.2020   12:31Агенцiя

97 навчальних аудиторій для учнів та учениць перших класів обладнують у Чернігові цього року згідно зі стандартами Нової української школи (НУШ).

10 липня місто отримало необхідні меблі, які розвезли до чернігівських шкіл. Ці меблі легко підлаштовуються під зріст дитини, а завдяки своїй мобільності дозволяють вчителю легко згуртувати дітей групами за потребами уроку. Проте меблі - це лише частина наповнення класної кімнати.

 - Окрім меблів оновлюється також комп’ютерне обладнання, вже частково завезені у навчальні заклади проектори та екрани, - туди, де в цьому є потреба. Очікуємо також комп’ютерну техніку, дидактичні матеріали, має бути і роздаточний матеріал, який діти можуть потримати в руках, подивитись і відчути на дотик, - інформує начальник Управління освіти чернігівської міської ради Василь Білогура.

Реформу Нової української школи запровадили в 2018 році, а відтак учні та учениці українських шкіл йтимуть до нових та сучасно обладнаних класів вже втретє. Основною метою реформи є забезпечення цікавого та творчого підходу до навчання, що спрямоване на розвиток різноманітних здібностей.

Освітяни Чернігова попри карантин ведуть підготовку класів та сподіваються, що вже з 1 вересня почнуть новий навчальний рік за стандартною класно-урочною системою і навчатимуть дітей в оновлених комфортних умовах.

 - Готуємося до різних сценаріїв розвитку подій, але все-таки хочемо щоб всі дітки і вчителі були в школі, - зазначає директорка ЗОШ №19 Людмила Шелупець.

Як і минулого року, фінансується обладнання для Нової української школи державою й територіальними громадами спільно. Як повідомив керівник міського управління освіти, на закупівлю сучасних шкільних меблів для НУШ у Чернігові цього року спрямовано 4 млн. 668 тис. грн., в тому числі більше 1 млн. грн. з місцевого бюджету. Також для потреб початкових класів Чернігова придбані 68 проекторів та екранів, 76 комп'ютерів. При цьому левову частку витрат взяло на себе місто (понад 2 млн.грн).

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.