Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:46:28

Для медиків Чернігова проведено семінар-нараду стосовно профзахворювань на COVID-19

17.06.2020   12:46Агенцiя

Фахівці сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Чернігівській області провели семінар-нараду з керівниками служб охорони праці закладів охорони здоров’я міста Чернігова стосовно особливостей розслідування гострих професійних захворювань на COVID-19 внаслідок коронавірусу SARS-CoV-2.

У рамках запроваджених карантинних обмежень семінар-нараду було проведено на відкритому повітрі біля будівлі Управління із дотриманням всіх необхідних запобіжних заходів.

Необхідність проведення цієї зустрічі з’явились після проведення посадовцями Управління аналізу матеріалів розслідувань та наданих повідомлень про гострі професійні захворювання у медичних закладах Чернігівщини.

До участі були запрошені представники закладів охорони здоров’я міста Чернігова, зокрема, Чернігівської міської лікарні № 3, Чернігівської центральної районної лікарні, Чернігівської міської лікарні № 4, Чернігівської міської лікарні № 1, Чернігівського обласного психоневрологічного диспансеру, Чернігівської обласної лікарні, Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, Чернігівського медичного центру сучасної онкології» та інших.

Учасникам були доведені основні вимоги Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 337, у тому числі, щодо якісного та повного заповнення повідомлень про гострі професійні захворювання та екстрені повідомлення про звернення потерпілих з посиланням на гостре професійне захворювання. Поінформовано про основні недоліки, які допускають роботодавці при оформленні цих документів.

Посадовці Управління надали роз’яснення стосовно основних вимог проведення розслідувань гострих професійних захворювань, звертаючи увагу присутніх на необхідність встановлення дійсних обставин та причин настання гострих професійних захворювань. Вони зауважили, що комісія має визначити основну причину та супутні причини. На підставі встановлених обставин та визначених причин гострого професійного захворювання комісія має розробити дієві заходи щодо запобігання подібним захворюванням в майбутньому.

Було наголошено, що лабораторно підтверджені випадки інфікування COVID-19 медичних та інших працівників, робота яких пов’язана з підвищеним ризиком зараження (надання медичної допомоги хворим на інфекційні хвороби, роботи з живими збудниками та в осередках інфекційних хвороб, дезінфекційні заходи тощо), розслідуються як випадки гострого професійного захворювання відповідно до вимог Порядку. Розслідування гострого професійного захворювання комісією підприємства (установи, організації) проводиться протягом п’яти робочих днів з дня утворення комісії.

Управління Держпраці у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини