Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:59:35

Що таке ГІС? І яке відношення ця абревіатура має до роботи органів державної виконавчої влади?

03.06.2020   11:01Агенцiя

Про ці та інші питання йшлося під час дистанційного навчання «Застосування геоінформаційних систем в роботі органів державної влади».

Семінар проведений 2 червня Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації спільно з обласною державною адміністрацією та Агенцією регіонального розвитку Чернігівської області для працівників структурних підрозділів обласної державної адміністрації, відповідальних за проведення роботи з підготовки та внесення інформації до містобудівного кадастру області.

Під час відкриття навчально-практичного вебінару Загайний Віталій Анатолійович – перший заступник голови облдержадміністрації, зокрема, зауважив, що проведення такого навчання – це ще один крок для запровадження сучасних інформаційних технологій в системі державного управління.

Можливості геопорталу значно більші за своє безпосереднє призначення, тому перед посадовцями стоїть складне, але дуже перспективне завдання стати «просунутими» користувачами, швидко налагодити якісне наповнення порталу, а наприкінці року підключити до цієї системи і об’єднані територіальні громади. А це, в свою чергу, дасть можливість в короткі терміни виконувати відповідні рішення та швидко налагоджувати комунікації.

Дмитрюк Олександр Іванович – начальник Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації у вітальному слові сказав, що напрям по застосуванню геоінформаційних систем в роботі органів державної виконавчої влади проходить становлення. Геопортал зараз працює в тестовому режимі. І наше завдання забезпечити координацію структурних підрозділів облдержадміністрації в процесі наповнення містобудівного кадастру області інформаційними наборами даних відповідно до профільних напрямків.

Куреня Сергій Олександрович – заступник начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації – начальник відділу містобудівного кадастру та моніторингу у своєму виступі висвітлив питання стосовно геоінформаційних систем як одного з прикладів цифрової трансформації державної ланки управління; геопросторових даних в діяльності державних службовців та процесі прийняття управлінських рішень.
Викладач-практик також акцентував увагу посадовців на роботі щодо наповнення геопорталу містобудівного кадастру Чернігівської області. У ході опрацювання презентаційних матеріалів учасники навчання мали змогу практично ознайомитися з підключенням та порядком використання інформаційних шарів, загальним описом функціоналу та можливостями використання в роботі структурних підрозділів облдержадміністрації тощо.

Ще один спікер вебінару Корнієнко Ігор Валентинович – кандидат технічних наук, доцент, завідувач кафедри геодезії, картографії та землеустрою Навчально-наукового інституту будівництва Чернігівського національного технологічного університету у ході візуалізованої лекції-бесіди розказав про прикладне геоінформаційне програмне забезпечення та здійснив огляд функціоналу QGIS, а також детально зупинився на основних поняттях геопросторових даних та сферах їх застосування та на застосуванні геопросторової інформації в процесі планування та розвитку територій.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.