Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:42:09

Про найбільш важливі завдання об’єднаних територіальних громад з організації цивільного захисту

22.05.2020   12:36Агенцiя

Обговорювали під час навчання за короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Організація цивільного захисту в об’єднаній територіальній громаді та надання громадянам якісних безпекових послуг».

Семінар проведений Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації для голів (заступників голів) рад об’єднаних територіальних громад області. 

Під час відкриття вебінару Бойко Володимир Миколайович – директор Центру, зокрема підкреслив, що успішними стають ті громади, які вдало розвивають власну спроможність та поліпшують внутрішні умови, що впливають на безпечну життєдіяльність громадян.

Селюченко Володимир Григорович – начальник Управління організації цивільного захисту, інформації та зв’язку Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації у своєму виступі висвітлив найбільш важливі завдання об’єднаних територіальних громад з організації цивільного захисту, з урахуванням вимог Кодексу цивільного захисту України та інших законодавчих актів України з питань цивільного захисту, виклав алгоритм дій з організації цивільного захисту, розповів про основні заходи щодо захисту населення і території від надзвичайних ситуацій, в тому числі про заходи щодo запобiгання в області поширенню гострої респіраторної  хвороби COVID-19, а також про створення та роботу в ОТГ місцевих комісій з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

Про систему державного управління безпекою в надзвичайних ситуаціях та про основні заходи у сфері захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій йшлося у візуалізованій лекції-бесіді Моргуна Олексія Олександровича – викладача навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Державної служби України з питань надзвичайних ситуацій.

Яким чином органи місцевого самоврядування можуть допомогти малому та середньому бізнесу отримати державну фінансову підтримку в умовах карантину за програмою Державного центру зайнятості розповіла Лисобикова Людмила Миколаївна – начальник відділу взаємодії з роботодавцями Обласного центру зайнятості.

Про повноваження органів місцевого самоврядування з питань взаємодії з правоохоронними органами та про актуальні питання формування служби дільничних офіцерів поліції акцентував у своєму виступі Дяговець Олексій Васильович – начальник Управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в області.

Учасників вебінару цікавили питання щодо початку роботи дитячих дошкільних навчальних закладів та чи будуть обмеження стосовно кількості пасажирів у транспорті після пом’якшених карантинних заходів; яким чином органам місцевого самоврядування сприяти створенню добровільних пожежних команд в громаді; які є нові ідеї щодо створення єдиної системи оповіщення населення; де в області відкрито поліцейські станції та їх матеріально-технічне забезпечення; яка освіта має бути у кандидата на посаду поліцейського офіцера громади тощо.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.