Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:05:46

Представники громад Чернігівщини вчилися писати проекти для боротьби з COVID-19

27.04.2020   12:17Агенцiя

Як допомогти громаді під час карантину? Окрім вже звичного #залишаюся_вдома, можна дистанційно вчитися залучати гроші для протидії епідемії та боротьби з її наслідками. Тим більше, що грантові та донорські організації ледь не щодня оголошують конкурси проектів для боротьби з коронавірусом.

У четвер, 23 квітня Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» провів для представників об’єднаних територіальних громад Чернігівщини навчальний семінар на тему на тему «Особливості тематики та підготовки проектів за умов пандемії COVID-19». Впродовж дня 22 учасники працювали над розробкою проектних ідей, вчилися заповнювати проектні заявки та шукали ефективні способи залучення фінансових та матеріальних ресурсів від грантових та донорських організацій.

Учасників навчання привітала Ірина Кудрик, директорка Чернігівського РО. Вона зазначила, що громадам сьогодні важливо знаходити можливості для залучення додаткових джерел фінансування та ресурсів для протистояння епідемії, і додала: "Семінар допоможе поглибити та покращити знання учасників навчання стосовно наявних ресурсів міжнародної технічної допомоги, які надають гранти для подолання пандемії COVID-19".

Навчання проводив Володимир Бойко, експерт з регіонального розвитку Чернігівського РО. Він ознайомив учасників з основними складовими проектних заявок, розповів про взаємозв’язок між ними. «Коли ми говоримо про проект, то маємо розуміти, що хочемо отримати в результаті. Завдання мають відповідати меті та цілям проекту», - підкреслив експерт.

За його словами гранти та донорські конкурси на тему боротьби та протистояння епідемії COVID-19 сьогодні пропонуються на будь-який смак. Спектр тем та пропозицій дуже широкий. «Проекти, спрямовані на боротьбу з COVID-19, - це мікс твердих та м’яких проектів. Може бути придбання обладнання, соціальна, інформаційна складова. Грошей достатньо. Головне - це хороша ідея та якісно заповнена заявка", - зазначив Володимир Бойко.

Слухачі ознайомилися із типовими помилками при заповненні проектних заявок та під час практичних завдань спробували заповнити типову форму і сформулювати свої ідеї у вигляді мети, цілей та завдань проекту.

За словами учасників, вони отримали багато корисної інформації щодо написання проектів. Марина Москальчук, депутатка Менської міської ради, зазначила: «Навчання було корисним, особливо практичні завдання по заповненню заявки на проекти та гранти».

Роман Шевчун, перший заступник голови Лосинівської громади, додав: «Отримав багато інформації щодо можливостей залучення грантових коштів у громаду в період пандемії коронавірусу. Систематизував фундаментальні принципи та основи проектного менеджменту. Отримані знання буду намагатися використати для реалізації майбутніх проєктів у своїй громаді».

Практично всі учасники відмітили зручність дистанційного навчання та користь від навчання. За словами Юлії Стельмах, представниці Любецької громади: «Взагалі, сьогоднішній семінар супер.

Роз'яснення супроводжується візуальною інформацією, і це дає можливість краще зрозуміти ту чи іншу інформацію, можна поставити питання і одразу отримати відповідь. Ми отримали детальну покрокову інструкцію по роботі з донорами, дуже зрозумілу та практичну».

Чернігівський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою»

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини