Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:59:37

Вчимося залучати інвестиції для розвитку громади

13.03.2020   10:08Агенцiя

Одна з найголовніших проблем об’єднаних територіальних громад – пошук фінансових ресурсів для здійснення проєктів і програм місцевого розвитку. Саме інвестиції в розвиток економічного потенціалу, відновлення або ж створення підприємств на території громади забезпечать її майбутнє. Та як залучати інвестиції в часи, коли економісти говорять про кризу?

Про це розмірковували спеціалісти апаратів райдержадміністрацій, виконавчих апаратів районних рад, міст обласного значення, об’єднаних територіальних громад і сільські голови, які зібрались на навчання за спеціальною короткостроковою програмою «Залучення інвестицій для розвитку громад» до Чернігівського центру підвищення кваліфікації.

Почали спілкування з експрес-презентацій можливостей своїх громад, які можуть зацікавити потенційного інвестора. Виявилось, що їх не так вже і мало.

Під час дискусій і практичних занять, які проводив директор Агенції регіонального розвитку Чернігівської області Сергій Хоботня, слухачі з’ясовували причини, що впливають на інвестиційний клімат території, які маркетингові інструменти для залучення інвестицій можна використати, як правильно розробити інвестиційний паспорт громади, як знайти інвестора та здійснювати його супровід і обслуговування. При цьому Сергій Хоботня акцентував увагу на пошуку саме вітчизняного або навіть місцевого інвестора, який вкладатиме ресурси в розвиток громади у часи економічної кризи.

Учасники зустрічі мали нагоду отримати відповіді на актуальні питання, що виникають при зміні цільового призначення земельних ділянок та інші, пов’язані із втіленням інвестиційних проєктів.

Чернігівський центр підвищення кваліфікації

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини