Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:45:13

Ганна Новосад ознайомилася з особливостями освітньої мережі Чернігівської області

12.02.2020   08:09Агенцiя

Міністр освіти і науки України Ганни Новосад під час робочої поїздки на Чернігівщину 10 лютого відвідала ряд навчальних закладів у північних районах області, ознайомилася з ходом реформування галузі.

Зокрема, в Авдіївській загальноосвітній школі Сосницької райради спільно з керівниками Управління освіти і науки Чернігівської ОДА, представниками місцевої влади обговорювалися моделі створення опорного закладу, який би в повній мірі відповідав сучасним вимогам і забезпечував якісний рівень освіти. У навчальних закладах Новгород-Сіверського району (Орлівському НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-дитячий садок», Стахорщинській та Грем'яцькій школах, Вороб'ївському та Чайкинському НВК та інших) акцент – на створенні перспективної оптимальної мережі шкіл. Це зумовлено складною демографічною ситуацією та вкрай низькою щільністю проживання населення у районі.

Також Міністр зустрілася з керівниками місцевих органів управління освітою області. До діалогу долучилися заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова та начальник Управління освіти і науки Микола Конопацький. Мова йшла про перспективи розвитку освіти в Україні. Основна увага була приділена сільським школам, зокрема, перевагам опорних закладів, підтримці малокомплектних шкіл, матеріально-технічному забезпеченню закладів, організації підвозу дітей тощо.

Ганна Новосад відзначила, що в області проводиться значна робота для забезпечення якості освіти учнів у сільській місцевості. Оптимізація розглядається, в першу чергу, як створення освітньої мережі, що забезпечить повноцінну освіту кожній дитині. При цьому вона зазначила: враховуючи низьку щільність населення у значній кількості районів області, в Міністерстві опрацюють питання щодо можливого введення коригуючих коефіцієнтів при фінансуванні освітньої галузі за рахунок коштів державної субвенції.

Довідково. На Чернігівщині функціонують 476 закладів загальної середньої освіти, із них 228 шкіл (47,9%) із низькою наповнюваністю (малокомплектні). Одним з основних способів моделювання мережі є створення опорних закладів та освітніх округів. На даний час в області функціонують 45 опорних закладів та 22 їхні філії.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини