Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:29:42

Сухополов`янька сільська ОТГ готується до першої сесії ради

15.01.2020   11:47Агенцiя

Найчисленніша на теренах Чернігівської області та одна з найбільших в Україні Сухополов`янька сільська ОТГ, що на Прилуччині, готується до першої сесії ради.

14 січня новообрані депутати, сільські голови (майбутні очільники старостинських округів), секретарі рад зібралися на навчання, яке ініціював Чернігівський центр підвищення кваліфікації. Участь у ньому взяли участь чинний голова Сергій Проценко та обраний на грудневих виборах – Денис Росовський.

Заняття проводили заступник начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради Олександра Негода та секретар Сосницької селищної ради Світлана Пастушенко.

Розпочали традиційно – з питань, які необхідно розв`язати ще до початку сесії (насамперед, стосовно публічних закупівель) та двох її перших рішень. Наголошувалося – необхідно не лише дотримання законодавства, але й надати цьому моменту урочистості. Це важливо для згуртування нової ради, отже – ефективної її роботи. Докладно зупинилися на визначенні кількості, чисельності та напрямах роботи майбутніх постійних комісіях ради. Експерти підкреслили – без ретельного попереднього розгляду питань на комісіях немає сенсу виносити питання до сесійної зали, тим більше, що вага майбутніх рішень зростає на порядок.

Серед питань, які пролунали: як врегулювати умови оплати праці майбутніх в.о. старост; чи можна вже на першій сесії ухвалити рішення щодо створення старостинських округів; чи можуть в.о. старост проводити реєстрацію актів цивільного стану; якщо серед новообраних депутатів є нинішні секретарі рад – як правильно скласти повноваження та зареєструватися; чи можна ранг державного службовця зберегти за посадовою особою місцевого самоврядування; на що треба зважати під час формування структури апарату виконкому та як при цьому враховувати різну чисельність мешканців старостинських округів; наскільки детально варто прописувати регламенти роботи ради та виконкому; якщо регламент ухвалений – чи варто розробляти статут громади та ін.

Експерти наголосили – від самого початку роботу Сухополов`яська громада має демонструвати високу ступінь організації та взаємодії, адже часу для становлення мало. Втім виклики стимулюють. Висновок: «Будуйте громаду!».

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.