Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:16:09

"Чого прагне добитися рада?"

11.01.2020   11:32Агенцiя

За кілька днів – перша сесія Понорницької селищної ради об`єднаної територіальної громади. Для кращої її підготовки 10 січня Чернігівський центр підвищення кваліфікації та селищна рада організували семінар із депутатами та штатними працівниками рад що об`єдналися.

Проводили навчання Олександра Негоди, заступниця начальника організаційного відділу виконавчого апарату обласної ради, та Світлана Пастушенко, секретар Сосницької селищної ради, а вів його селищний голова – Петро Василець.

Розпочали з питань, які бажано розглянути до сесії. Серед них – термін дії договорів про публічні закупівлі на перехідний період, а також проведення інвентаризацій. Надалі детально у формі розмови та відповідей розібрали послідовність управлінських рішень – починаючи від оголошення підсумків виборів. Кожне рішення що має бути супроводжувалися існуючими прикладами з практики діяльності рад ОТГ.

Зокрема, детально обговорювалася кількість майбутність постійних комісій та напрями їхньої діяльності. Наголошувалося на принципово більшій вазі їхньої діяльності – порівняно з попереднім періодом.

Також детально розібрали процедури, пов`язані з реорганізацію рад та коректним розв`язанням питань, що при цьому виникають – як стосовно органів управління, так і комунальних закладів та установ.

Багато часу приділили формуванню нової структури апарату виконкому ради.
При цьому експерти зазначали – головним критерієм визначення кількості та напрямів діяльності штатних працівників є відповідь на питання: «Чого прагне добитися рада?», тобто – функціональні ознаки. У зв`язку з цим неодноразово згадувався досвід Сосницької селищної ради та інших сусідніх громад щодо управління освітою, надання адміністративних та соціальних послуг, енергоменеджменту, погосподарського обліку, адміністративних та соціальних послуг, написання проектів… У зв`язку з останніми порушили й питання другої сесії – ухвалення бюджету, плану (програми) соціально-економічного розвитку.

Зустріч викликала неабиякий інтерес – тривала майже чотири години та навіть після офіційного завершення фактично продовжувалася в форматі індивідуальних консультацій.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.