Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:15:04

Школа з прав людини для молодих активістів: підсумки та подальші очікування

14.12.2019   14:42Агенцiя

Всеукраїнська школа з прав людини для молодих активістів/ок проходила в Освітньому домі прав людини в Чернігові з 4 по 10 грудня. Підсумком роботи стало 4 проєкти правозахисного спрямування.

За сім днів учасники отримали базові компетентності у сфері прав людини. Фокус школи – формування навичок ефективно захищати своїх колег - громадських активістів/ок, які потрапляють під тиск та переслідування через свою діяльність. Окрім того, слухачі та слухачки школи отримали вміння аналізувати актуальні суспільні проблеми з позицій прав людини.

У заході взяли участь активісти з різних громадських організацій, неформальних об’єднань та ініціативних груп. Вони працювали з провідними експертами та експертками у сфері захисту прав людини.

Під час теоретичних та практичних занять молоді активісти та активістки обговорювали та аналізували питання поняття сучасної концепції та стандартів прав людини, умов їх обмеження та критерії аналізу інформації з позицій прав людини.

Окремо учасники та учасниці розглянули поняття дискримінації і механізми її попередження та протидії, основні проблеми й тенденції в Україні щодо питань захисту правозахисників/ць.

Під керівництвом тренерів активісти та активістки працювали над проєктами у 4 групах. Свої напрацювання вони презентували в останній день школи. Робота над проєктами продовжуватиметься й надалі до їх практичного втілення.

Кожного дня протягом всієї школи активісти та активістки проводили заняття в рамках форум-театру. Акторами та сценаристами були самі учасники та учасниці, які зображали людей, що опинилися у складних життєвих обставинах. Суть такого виду театру – пошук  в рамках запропонованого спектаклю разом з учасниками/цями шляхів вирішення соціальної проблеми або виходу із складної життєвої ситуації. Учасники та учасниці школи представили 2 вистави, в яких розкрили проблематику нападів на безхатченків та насилля в сім’ї.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини