Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:21:37

Впровадження системи НАССР у закладах освіти - запорука безпечного харчування дітей

03.12.2019   09:11Агенцiя

Працівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби у містах і районах області продовжують зустрічі з представниками органів місцевого самоврядування, освітянами і підприємцями, які займаються постачанням продуктів харчування до загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів.

Зокрема, у Срібному пройшов семінар за участю керівників шкіл та дитячих садків Срібнянського і Талалаївського районів.

Головні спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів  та ветеринарної медицини і відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства детально поінформували присутніх про покрокову розробку і впровадження системи НАССР.
Зверталась увага на ретельне дотримання  працівниками харчоблоків правил особистої гігієни і санітарного стану в приміщеннях, на профілактику виникнення гострих кишкових інфекцій, в тому числі гепатиту А.

Також порушувалось питання дотримання вимог при складанні перспективних двотижневих меню і перспективу введення до меню шкільних їдалень страв зі «Збірника рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах» Євгена Клопотенка.

Враховуючи велику кількість поставлених під час навчання запитань і не досить високий рівень  поінформованості суб’єктів господарювання щодо системи НАССР, начальникам відділів освіти було запропоновано визначити відповідальних за її впровадження осіб, а керівникам загальноосвітніх навчальних закладів та закладів дошкільної освіти Срібнянського і Талалаївського районів - пройти відповідне навчання. Також у грудні Срібнянське міжрайонне управління планує провести навчання для фізичних осіб - підприємців щодо впровадження системи НАССР.

На основних вимогах впровадження системи управління безпечністю харчової продукції у дошкільних та загальноосвітніх закладах району наголошувалось і під час наради у Новгороді-Сіверському. Крім того, представники місцевого управління Держпродспоживслужби акцентували увагу керівників навчальних та навчально-виховних закладів на заходах профілактики  грипу і ГРВІ, інших інфекційних захворювань.

Семінар по впровадженню системи НАССР в освітніх закладах пройшов і в Парафіївській ОТГ. Спеціалісти Ічнянського районного управління Держпродспоживслужби розповіли присутнім на навчанні про головні завдання системи НАССР, в тому числі про аналіз небезпек і здійснення контролю над усіма етапами  приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви. Також наголошувалось, що при укладанні договорів з постачальником адміністрація освітніх закладів повинна звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник належним чином. Окрім того, були обговорені основні види порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються у шкільних і дошкільних установах, та визначені шляхи їх усунення.

Про організацію харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах йшлося також під час семінару-навчання у Бобровицькому районі.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини