Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:50:20

Учасникам Молодіжної школи бізнесу розповідали про можливості регуляторної політики для бізнес-спільноти та неурядових організацій

02.12.2019   18:04Агенцiя

29 листопада працівники Сектору Державної регуляторної служби у Чернігівській області провели навчальний семінар для студентської молоді – учасників «Молодіжної школи бізнесу» на тему «Можливості регуляторної політики для бізнес-спільноти та неурядових організацій».

Майбутні підприємці моделювали колесо «життя» бізнесу та його складові сегменти, що є системними складовими для стабільного розвитку власної справи, та прийшли до висновку, що дружні до бізнесу та стабільні «правила гри» можуть бути встановлені тільки за умови активної участі самого бізнесу на всіх стадіях розробки проектів регуляторних  актів у сфері господарської діяльності.

Учасники детально розглянули права та форми участі громадськості у здійсненні державної регуляторної політики, її засади та принципи, основні етапи регуляторної діяльності органів влади, стадії формування регуляторного акту: процедури підготовки, обговорення, прийняття та оприлюднення, а також обставини коли регуляторний акт не може бути прийнятий або схвалений.

Окремим блоком під час проведення семінару було висвітлення питань щодо  оприлюднення органами влади відкритих регуляторних даних, зокрема інформації, передбаченої Законом України «Про засади державної регуляторної  політики у сфері господарської діяльності» на Єдиному державному веб – порталі відкритих даних data.gov.ua.

«Молодіжна школа бізнесу» для студентської молоді проводилася упродовж чотирьох днів у місті Чернігові на базі Агенції регіонального розвитку Чернігівської області за ініціативою Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації та Державної організації «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області».

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.