Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:10:08

В ході тренінгу учасники дізналися про пакети медичних послуг на 2020 рік, критерії для формування лікарняної мережі та як провести аудит лікарні

28.11.2019   11:42Агенцiя

Впродовж двох днів у Чернігівському офісі Програми "U-LEAD з Європою" обговорюватимуть виклики та перспективи впровадження реформи вторинної медичної допомоги у громадах.

Навчання проводить Володимир Івчук, національний тренер з підтримки реформи охорони здоров’я Програми «U-LEAD з Європою».

Учасники тренінгу - представники об'єднаних територіальних громад Чернігівщини та керівники медичних закладів.

Петро Гармаш, начальник Управління охорони здоров'я Чернігівської області, зазначив: "Зараз медична сфера переживає нелегкі часи, але гуртом ми зможемо подолати виклики впровадження медичної реформи". За його словами, головне завдання - це зробити якісні зміни і забезпечити населення області медичними послугами належного рівня.

Ірина Кудрик, керівниця Чернігівського ЦРМС, наголосила на важливості синхронізації децентралізації та етапів медичної реформи. "Для об'єднаних територіальних громад можливість утримувати медичні заклади та надавати якісні медичні послуги - це також є одним із критеріїв спроможності. Кожна із громад є відповідальною за створення медичного закладу", - зазначила вона. На її думку, сьогодні як ніколи потрібні спільні злагоджені дії всіх - і громад, і районної влади, і обласної, і держави, яка встановлює правила гри.

Володимир Івчук, національний тренер з підтримки реформи охорони здоров’я Програми ULEAD з Європою / ULEAD with Europe підкреслив, що 2020 рік буде непростим для всіх. На його думку, жоден медичний заклад самостійно не зможе "витягнути" самостійно ці зміни. "Найбільша проблема - це зрозуміти потужність, спроможність і готовність взяти на себе медичну сферу громадами", - сказав Івчук.

В ході тренінгу учасники дізналися про пакети медичних послуг на 2020 рік, критерії для формування лікарняної мережі, як провести аудит лікарні за вимогами Національної служби здоров'я України. Також навчилися проводити економічний аналіз лікарні для планування міжмуніципального співробітництва та складати фінансові плани для медичних закладів як підприємств.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини