Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:45:35

В Десні вчилися долати водну перешкоду в екстремальних умовах

20.11.2019   13:47Агенцiя

В селищі Десні військові піхотинці навчалися долати водну перешкоду на бойовій техніці, зокрема БМП-1 та БМП-2.

Подолання водної перешкоди – це завершальний етап підготовки механіків-водіїв. Загалом, навчання за фаховою підготовкою проходить впродовж 45 діб. Долали водну перешкоду військові в штучному водоймищі.
   
- При виконанні підготовчої вправи номер один – основною метою є навчити особовий склад готувати машину до подолання водної перешкоди, заїзд машини в водоймище, переміщення по водоймищу, виїзд з водоймища, імітація екстрених випадків на машині, зокрема глушіння двигуна і дії механіка-водія при виникненні різноманітних несправностей. При виконанні підготовчої вправи номер два відпрацьовуються аналогічні дії механіка-водія при цьому додається рух машини заднім ходом, - розповів заступник начальника циклової комісії військово-технічних дисциплін Роман Куренний.
   
Під час виконання навчальних вправ в обов’язковому порядку перевіряється технічний стан машини.
   
Навчання за цією програмою проходять близько 50 механіків-водіїв. В разі успішного виконання навчальних вправ та здачі іспиту кожному курсанту присвоюється класність – механік-водій 3 класу та видається відповідний сертифікат.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини