Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:15:38

Навчалися тут надавати домедичну допомогу на основі американського стандарту 68W

18.11.2019   09:55Агенцiя

В селищі Десна на базі 205-го Центру тактичної медицини завершили навчання військовослужбовці-курсанти за новим фахом - бойовий медик взводу.

Такі курси проходять вже третій рік поспіль. Слухачі навчалися тут надавати  домедичну допомогу на основі американського стандарту 68W (Combat Medic).
   
Бойовий медик взводу - це молодший медичний спеціаліст без обов’язкової медичної освіти. Особливість такої підготовки полягає в тому, що основна відповідальність за надання першої медичної допомоги і стабілізацію постраждалого, стан його здоров’я тощо покладатиметься безпосередньо на фахівця такого рівня.

Проходження такого курсу забезпечує не лише професійну підготовку курсантів, але і фізичне та психологічне навантаження на медиків в бою. 

Головна мотивація для бойових медиків – бажання рятувати життя воїнів в будь-яких умовах.

Раніше ця ланка надання медичної допомоги фактично була відсутня у війську, але завдяки функціонуванню Центру – суттєво підвищуються шанси на порятунок життя українських захисників на фронті.
   
Випускний іспит для бойових медиків проводився за участі американських та канадських інструкторів, які мають величезний досвід в цій сфері.
   
Водночас, на підсумкове заняття завітала і делегація Збройних Сил Канади. Українські військові та закордонні колеги під час зустрічі обговорювали перспективу подальшого співробітництва та набуття іноземного досвіду підготовки бойових медиків в майбутньому.
   
В перспективі планується також готувати високопрофесійних інструкторів,  що в свою чергу дозволить збільшити кількість своєчасно підготовлених бойових медиків, яких наразі так потребує українська армія.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МО України «АрміяInform»

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини