Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 08:02:17

Говорити публічно та ефективно комунікувати, вчилися представники громад Чернігівщини

07.11.2019   08:40Агенцiя

Впродовж двох днів у Чернігівському Центрі розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою" представники громад Чернігівщини говорили, артикулювали, розповідали про себе та свої досягнення та головне, вчилися не боятися виступати публічно.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, вітаючи учасників та учасниць навчального заходу, наголосила на важливості вміти налагоджувати комунікації у будь-якій ситуації. Також вона зазначила, що важливо постійно вдосконалювати вміння та навички у такій сфері знань, як ораторське мистецтво та вміння ефективно доносити свої думки до слухачів та аудиторії.

Тренінг "Публічні виступи та публічні комунікації" проводив Антон Середа, тренер з ораторського мистецтва та публічних виступів. За його словами, основна мета дводенного навчання - дати базові знання слухачам в області ораторського мистецтва та публічних виступів, навчити швидко готуватись до виступів будь-яких тем, дати розуміння побудови вдалого виступу, та комунікативних повідомлень.

"Головне, «підштовхнути» слухачів тренінгу до самовдосконалення та розвитку своїх навичок та вмінь. Дати розуміння того, що ораторське мистецтво – має стати системою. Розвиваючись, ми розвиваємо свої вміння та навички", - зауважив Антон Середа.

Учасники дізналися про правило трьох хвилин у виступах, про важливість розуміння "для кого говориш і що і як говориш". Антон Середа наводив приклади цільових аудиторій та демонстрував як може змінюватися фокус повідомлень в залежності від портрета слухачів.

В ході тренінгу слухачі виконували багато практичних вправ та завдань. Одним із них була відповідь на чотири запитання:
- що мотивує мене як лідерку/лідера?
- в чому секрет моєї суперсили?
- найбільше професійне досягнення?
- чому інші можуть навчитися у мене?

Її потрібно було зробити у форматі презентації і записати на камеру. Мандраж та сумніви учасниць та учасників зрозумілі, але кожна вклалася у три хвилини, які Антон Середа відвів на виступ кожній.

Під час обговорення відеопрезентацій тренер пояснив сильні та слабкі сторони виступу, надав рекомендації щодо підсилення потенціалу та пояснив як виправити недоліки, щоб стати краще і впевненіше почуватися.

Також Антон Середа розповів про основні помилки ораторів та методи подолати страх публічних виступів, надав рекомендації як позбавитися слів паразитів, звуків паразитів та дефектів, які заважають чистоті мови.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини