Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:35:15

Про координацію дій для впровадження освітньої реформи — на селекторній нараді з Міністром освіти і науки Ганною Новосад

04.10.2019   10:37Агенцiя

В Україні більше двохсот опорних шкіл із 838 не відповідають діючому Положенню про освітній округ та опорний заклад. Відтак, кожен регіон, плануючи кількість опорних закладів, має чітко виконувати норми законодавства. До того ж, громади не повинні забувати про формування мережі старшої профільної школи.

На цьому наголосила Міністр освіти і науки України Ганна Новосад під час селекторної наради з керівниками обласних управлінь освіти. Від Чернігівщини участь в обговоренні взяли керівник апарату облдержадміністрації Ірина Соломаха та начальник Управління освіти і науки ОДА Микола Конопацький.

Серед питань порядку денного - використання освітньої субвенції. Як зазначила Ганна Новосад, частину коштів перерозподілять, аби освоїти їх з максимальною користю.

За словами Миколи Конопацького, в області кошти освоять вчасно. Наприклад, на впровадження Нової української школи вже використано 85% субвенції, на закупівлю шкільних автобусів — майже стовідсотково (не придбано лише один транспортний засіб у Менському районі, процедура триває). Є проблематика із використанням коштів на покращення інтернет-зв’язку (а це більше 28 мільйонів гривень). Причина — відсутність покриття у сільській місцевості. Відтак, їх запропонують спрямувати на закупівлю комп’ютерного обладнання.

Усі свої пропозиції представники кожного регіону невдовзі особисто озвучать очільниці Міносвіти на спільній нараді, інформує Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини