Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 16:25:46

Линовицька громада може ефективно збільшити свою територію

09.08.2019   11:12Агенцiя

Линовицька громада, яка повноцінно функціонує з 1 січня 2018 року, демонструє хороші результати розвитку та доводить, що децентралізація - це перетворення сільських територій на спроможні кластери.

За півтора роки у громаді реалізували ряд проектів різного спрямування: ремонтують дороги, відновлюють освітлення, модернізують освіту, підтримують медицину, відновлюють стадіон та культуру.

Громада визнана спроможною. На території працюють потужні підприємства, які свідомо сплачують податки та збори. В результаті відбувається вилучення реверсної дотації у сумі майже один мільйон гривень.

Про можливість приєднання сусідніх територій мова йшла під час виїзної консультації Людмили Чабак, радниці з децентралізації Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми "U-LEAD з Європою".

"Наша громада обговорювала питання приєднання з представниками Білошапківської, Богданівської та Удайцівської сільських рад. Від Богданівки поки що відповіді немає, Білошапки мають свої плани, а Удайці - це два населені пункти - проголосував приєднатися до Линовицької ОТГ. Що ми маємо далі робити?" - сказав Віталій Нестерко, голова Линовицької громади.

Людмила Чабак надала роз'яснення подальшої процедури приєднання сільської території до селищної громади, звернула увагу на важливості оформлення документів згідно діючого законодавства та дотримання процедури. Вона наголосила на тому, що Удайцівська сільська рада згідно з перспективним планом, який затверджений Кабміном, має входити до Линовицької громади. "Було б добре, якби Ви не зволікали з процедурою приєднання", - порадила експертка.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини