Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 20:30:18

Зима не за горами: кочегари сіли за парти…

05.08.2019   12:44Агенцiя

Підготовкою кадрів до опалювального сезону опікується служба зайнятості.

Більше тисячі операторів та кочегарів котелень планує підготувати в області служба зайнятості до опалювального сезону. Про це повідомив начальник відділу організації професійного навчання обласного центру зайнятості Сергій Заровний. Саме стільки, за попередніми підрахунками, необхідно фахівців для обслуговування котелень у лікарнях, школах, дитячих садках, сільських та селищних радах тощо.

Це роботи з підвищеною небезпекою, а тому потребують фахівців відповідної кваліфікації. Для оперативного укомплектування таких вакансій служба зайнятості вже влітку спільно з Сумським та Рівненським центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості організовує навчання безробітних. Отож, перші групи слухачів сіли за парти ще в липні.

За короткий термін вони безкоштовно підвищують свою кваліфікацію, здобувають та відновлюють необхідні навики роботи, аби на період опалювального сезону бути затребуваними на ринку праці та отримати гарантоване робоче місце.

До того ж, їхати на навчання в інше місто не потрібно. Викладачі самі приїздять та організовують навчальний процес на місцях, а у деяких районах безробітні вчаться дистанційно. Слухачі опановують необхідні для подальшої роботи знання, а саме: вивчають технічні характеристики опалювальних котлів, їх будову, порядок експлуатації та обслуговування, вчаться відстежувати справність котельних установок, дотримуватись запобіжних заходів. Адже у процесі роботи їм доведеться стежити за показами приладів, температурою пару та рівнем води, а у разі несправності котла – оцінювати ступінь небезпеки та вживати відповідні заходи, аби взимку всім було тепло та затишно.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.