Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:10:18

Відбулась нарада директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

31.07.2019   11:25Агенцiя

30 липня відбулась нарада директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, закладів соціального обслуговування щодо реалізації державної політики з питань надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, взаємодія суб’єктів соціальної роботи у сфері протидії торгівлі людьми.

Оскільки в цей день відзначається Всесвітній день протидії торгівлі людьми, то розпочала нараду Наталія Куликова, юрист Чернігівського громадського комітету захисту прав людини, яка нагадала присутнім, що торгівля людьми здійснюється в багатьох формах і не знає кордонів.

Важливою складовою протидії торгівлі людьми залишається профілактична робота серед підлітків, молоді та сімей групи ризику. Відповідно до стандартів надання соціальних послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми, ця функція покладена на центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Досить важливим аспектом у даному напрямку роботи є взаємодія недержавних установ, організацій та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Заступник директора ЧОЦСССДМ Ольга Старовойт звернула увагу на стан надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та молодим особам в області протягом першого півріччя 2019 року та окреслила перспективи подальшої роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Не обійшли увагою і законодавчу базу діяльності центрів, зокрема директор ЧОЦСССДМ Алла Кот здійснила огляд нормативно-правових актів з питань діяльності центрів СССДМ, фахівців із соціальної роботи об’єднаних територіальних громад.

Методист обласного центру Світлана Лукашенко надала рекомендації з питань організації роботи щодо використання державної субвенції на придбання житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Присутні мали змогу не тільки отримати методичні рекомендації щодо покращення якості надання соціальних послуг сім’ям з дітьми та молодим особам, а також обговорити проблемні питання та обмінятись власним досвідом.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини