Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:13:53

Творча майстерня ОТГ: як створити імідж громади

25.07.2019   16:50Агенцiя

Про формування позитивного іміджу та його важливість для розвитку об'єднаної територіпальної громади мова йшла під час навчального візиту «Творча майстерня ОТГ: як створити імідж громади» представників ОТГ Харківщини та Полтавщини до колег з Чернігівськоїї області.

Організатор заходу Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

Учасники навчального візиту відвідали Ніжинську, Вертїівську, Сосницьку та Менську об'єднані територіальні громади.

Ірина Кудрик, директорка Чернігівського ЦРМС, вітаючи гостей, зазначила: «Громади Чернігівщини наполегливо працюють над формуванням свого іміджу та репутації. Фактично це щоденна праця, яка вимагає злагодженої роботи всієї команди місцевого самоврядування та жителів громади. І тут головне знайти вмотивованих, натхненних інтересами своєї громади  людей, тому що реформи та зміни роблять звичайні люди. Нашим громадам нелегко, але їм є чим пишатися, і сподіваюся кращі практики, які будуть презентовані, стануть в нагоді і вам».

Ніжинська ОТГ: «Все починається з любові»

На думку представників Ніжинською громади імідж формується завдяки поєднанню багатьох факторів. А тому знайомство розпочалося із презентацій кращих практик у сфері міжнародних відносин, розвитку економічного потенціалу та здобутків культурно-туристичного напрямку.

Анатолій Лінник, Ніжинський міський голова, поділився досягненнями в залученні інвестицій, розвитку культурної спадщини, розповів про роботу над стратегію  розвитку громади за підтримки Чернігівського ЦРМС. На його думку важливим фактором для формування іміджу є злагоджена робота всієї громади.

«Ніжин визнаний одним із семи чудес України. І це не просто історико-культурна спадщина, це праця багатьох людей та організацій. Ця перемога є результатом нашої любові до Ніжина. А все хороше починається з любові і заради неї, я переконаний в цьому», - наголосив Анатолій Лінник. За його словами децентралізація дає можливість кожній громаді знайти свій шлях, визначитися із пріоритетами і чим складніші стартові умови, тим більшого креативу та творчості вимагають наступні кроки.

«Позитивний імідж для Ніжина конвертується в переваги. Ми постійно беремо участь у багатьох складних проектах та конкурсах. Треба завжди робити крок вперед і вгору, крок вперед і вгору… вище і вище», - підкреслив міський голова.

Досвідом розвитку туристичної сфери у громаді поділилися Тетяна Басак, начальниця відділу культури та туризму Ніжинської міської ради. «Позитивний імідж змушує туристів пакувати валізи, а інвесторів вкладати гроші», - зазначила вона. З її презентації стало відомо, що у Ніжині практично всі пам’ятки історії та архітектури мають QR-коди, створений інформаційний ресурс «Ніжин туристичний» та мобільний додаток до нього. Є можливість прослухати аудіо-екскурсію, подивитися фото та дізнатися про місто. А потім приїхати і відчути неповторну атмосферу старовинного міста.

Також гостей запросили на фестивалі та ключові події Ніжинської громади та розповіли як виникла та чи інша ідея. «Відомі особистості, історичні місця, старовинні будівлі та сучасні арт-об’єкти, гастрономічні родзинки, фестивалі та ярмарки, інвестиційні проекти – це неповний перелік тих складових, які формують імідж громади. Їх треба шукати у минулому, у сучасному, у майбутньому, а якщо немає, то вигадати», - підкреслила Тетяна Басак.

Але головна складова успіху громади – це люди, її мешканці. «Не можна у проблематиці, щоденній рутині втратити людину, - сказав Анатолій Лінник. І додав, - формування іміджу – це командна робота».

У Ніжинській громаді учасники навчального візиту оглянули об’єкти історико-культурної спадщини, а також ознайомилися із результатами проектів, які були реалізовані. Відвідали басейн у школі №16, реконструкція якого завершилася цього року після майже 20 років не функціонування.

Вертіївська громада: штучне море та громада дружня до дітей

Ігор Мороз, Вертіївський сільський голова, під час зустрічі з учасниками навчального візиту презентував здобутки громади, розповів про реалізовані проекти та плани на майбутнє. Сьогодні Вертіївська громада може похвалитися гарними освітніми закладами, пожежним депо, новими дорогами, освітленими вулицями у всіх населених пунктах та багатьма іншими проектами. У громаді велика увага приділяється дітям. Головне завдання на думку голови - це хороші умови для гармонічного їхнього розвитку. "Діти – це майбутнє нашої громади", - каже підкреслив сільський голова.

Гості були вражені сучасним спортивним комплексом з боксерським рингом та справжнім татамі для вільної боротьби, де діти громади тренуються абсолютно безкоштовно. Комунальний спортивний заклад – це справжня родзинка Вертіївської громади.

А ще громада здивувала штучним озером – це унікальний проект ОТГ, який створює можливості для розвитку туристичної сфери та економіки. Фактично у громаді змінили природу під стратегію розвитку і створили справжнє море-озеро. Звичайно, що такі перетворення вимагають часу, грошей і вміння думати на перспективу.

Також учасники навчального візиту ознайомилися із тими об'єктами та здобутками, які формують позитивний імідж громади серед місцевих жителів та створює туристичний потенціал.

Оксана Стельмах

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини