Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 13:06:53

В Чернігові слухачі курсів "Україна-Норвегія" отримали дипломи про перепідготовку

27.05.2019   08:47Агенцiя

В Чернігівському національному технологічному університеті завершилися курси професійної перепідготовки в рамках проекту «Україна-Норвегія» для військовослужбовців, учасників бойових дій та членів їх сімей.

Протягом трьох місяців 32 слухача навчалися за напрямком: «Інтернет технології, веб-дизайн та англійська мова в бізнесі».

На урочистості до слухачів курсів завітав радник з питань розвитку Посольства Королівства Норвегії в Україні Петер Баук. Він наголосив про важливість подальшої співпраці України і Норвегії в освітній галузі та привітав випускників з успішним закінченням курсів.

– Враховуючи переваги нашого ринку праці цього разу ми поєднали сучасні інтернет-технології та налагодження масштабної комунікації. Ця складова  спонукала нас на внесення змін в програму щодо вивчення англійської мови. Сьогоднішній рівень знань випускників весняного семестру дуже високий і ми маємо право з гордістю і задоволенням казати про це, – зазначив ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет.

Серед слухачів, 11 учасників АТО/ООС, які нещодавно повернулися до рідних домівок.

–  Багато хто зі слухачів, особливо це стосується учасників війни на Сході України, знайшли себе в цьому проекті. Для них – це не лише навчання та здобування нового фаху, але і  певне розвантаження від повсякденних турбот, які були у них на Донбасі, – повідомив президент Міжнародного фонду соціальної адаптації Володимир Рубцов.

Кожен випускник по закінченню курсів перепідготовки «Україна-Норвегія» отримав три освітні документи: свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка, спільний сертифікат університету NORD та Чернігівського національного технологічного університету і спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії.

На майбутнє, організатори запевняють, що будуть супроводжувати та допомагати  протягом року всім випускникам до моменту працевлаштування за новою спеціальністю.

Наразі курси перепідготовки «Україна-Норвегія» вже закінчили понад 10000 слухачів, інформує Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.