Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:39:10

В Чернігові представники шкіл навчились користуватись Єдиною системою відкритих бюджетів шкіл

01.04.2019   16:03Агенцiя

21 представник з 17 навчальних закладів міста Чернігова відвідали навчальний семінар з використання Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл (https://openschool.in.ua).


Семінар проводив один із розробників Системи Андрій Жнивін, який приїхав з Херсону. Під час семінару учасники змогли в дружній атмосфері отримати відповіді на всі питання, на практиці перевірити роботу Систему, поспілкуватись один з одним та поділитись досвідом.

У заході взяли участь як представники шкіл, які вже активно працюють з Системою, так і ті, які ще тільки мають в планах її використовувати. Нагадаємо, що Єдина система відкритих бюджетів шкіл — це онлайн платформа, яка дозволяє в розрізі окремого закладу освіти бачити всю фінансову інформацію: скільки коштів і на що виділяється із бюджету, проводити дискусії щодо нього та брати участь у різноманітних проектах від школи тощо. Тут є інформація не лише про надходження у заклад, а й його потреби.

Навчальний семінар пройшли такі заклади освіти:№3, 29, 13, 5, 36, 20, 16, 31, 11, 10, 21, 25, 33, 32, 15 та 30.Підключились до Системи: №3, 5, 6, 10, 16, 17, 24, 27 та 36.

Як зазначив Андрій Жнивін: «Вже більше 450 навчальних закладів по всій країні звітують за свої бюджетні та позабюджетні кошти. Після Херсону пілотними містами були Чернігів, Дніпро та Вінниця. Вже зараз 15 міст працює з цією Системою. Також ми постійно удосконалюємо Систему. Наприклад, згодом там з’явиться більше функціоналу та в майбутньому чат-бот, який відповідатиме на стандартні питання користувачам».
Функціонування Єдиної системи відкритих бюджетів шкіл фінансується за кошти антикорупційноїініціативи Європейського Союзу.

Тому вона передбачає безкоштовне підключення, технічна підтримка та обслуговування системи. Тобто є безкоштовною для всіхшкіл, які проявили чи проявлять бажаннявикористовуватидану платформу.

Як підключитися:
1. Написати лист на електронну адресу координатора та повідомити про бажання підключитись до системи: goami.info@gmail.com
2. Написати заяву до фонду «Об’єднання» (координатор відправить Вам її зразок на електронну пошту).
3. Разом із технічними спеціалістами Фонду провести тестування функцій системи.


Прес-служба ГО «Агенція міських ініціатив»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.