Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:53:36

Державна служба та служба в органах місцевого самоврядування в Україні: правовий статус, стиль і методи роботи

27.03.2019   08:44Агенцiя

Тематичний короткотерміновий семінар для студентів випускних курсів вищих навчальних закладів Чернігова та Ніжина розпочався в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів.


Зі вступним словом до присутніх звернувся директор Центру, кандидатом історичних наук Володимиром Бойком, який розповів присутнім про систему підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

З 25 по 29 березня молоді люди, які зацікавилися роботою в органах влади, беруть участь у серії тематичних зустрічей та «круглих столів», спілкуючись з керівниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їхніх структурних підрозділів. Мова йде про традиції публічного управлінні в Україні; нормативно-правове забезпечення діяльності органів місцевого самоврядування; основні положення законодавства України про державну службу та службу в органах місцевого самоврядування, антикорупційного законодавства; законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію»»; порядок підготовки та прийняття нормативно-правових актів на загальнодержавному та місцевому рівні.

Учасники семінару ознайомляться із засадами реформування територіального устрою України, перебігом процесів децентралізації та реформи місцевого самоврядування; основними напрямами бюджетної, податкової, державної гуманітарної та соціальної політики; станом промисловості та сільського господарства в області; практикою діяльності районних державних адміністрацій, районних рад та об’єднаних територіальних громад; роботою органів влади зі зверненнями громадян; особливостями роботи органів Державного реєстру виборців; організаційним забезпеченням діяльності місцевих рад. Також висвітлюються особливості етики; гендерні аспекти, стратегії поведінки, причини виникнення та шляхи подолання конфліктів на роботі в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Наступного тижня студенти пройдуть стажування на базі органів виконавчої влади та місцевого самоврядування; відвідають Верховну Раду України, комітети з питань науки і освіти; з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму; ознайомляться з діяльністю Національного агенства України з питань державної служби.

За результатами навчання, стажування та підсумкового тестування учасники програми отримають відповідні свідоцтва, а згодом зможуть взяти участь у конкурсах на заміщення вакантних посад в органах місцевої влади.


Чернігівський центр підвищення кваліфікації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини