Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 20:38:28

Представники громад Чернігівщини вчилися ефективно управляти комунальними підприємствами

29.01.2019   14:55Агенцiя

29 січня Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування, створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою", розпочав серію семінарів-тренінгів щодо управління комунальними підприємствами в ОТГ.

Перший семінар «Комунальне підприємство – інструмент втілення стратегії громади. Правові основи» має на меті пояснити представникам громад та комунальних підприємств, роль комунального підприємства у реалізації стратегічного плану громади.

Ірина Кудрик, директор Чернігівського ЦРМС, зазначила, що громади Чернігівської області спільно з Центром активно працюють над створенням, реалізацією та впровадженням стратегій розвитку.

"Команда Чернігівського ЦРМС прагне бути максимально корисною для об'єднаних громад не лише на етапі створення ОТГ, а і в їх повсякденній діяльності. Тренінги, семінари, навчальні візити та консультації - все це має на меті підвищити спроможність громад та допомогти їм опанувати нові знання, необхідні для розвитку", - сказала Ірина Кудрик.

Координатор навчального семінару - Олександр Мельник, радник з місцевих фінансів Чернігівського ЦРМС. Він зазначив, що ідея проведення циклу навчання, присвяченого комунальним підприємствам, виникла в ході його візитів до громад.

"Не в кожній ОТГ розуміють цінність комунального підприємтсва, а інколи не відрізняють від комунального закладу", - сказав експерт.

Отже, в ході першого семінару розглянули такі питання.

Про правові засади діяльності комунальних підприємств та відмінність від інших форм господарювання розповів Олександр Мельник.

Віталія Ярещенко, начальник відділу економіки підприємств комунальної власності та цінової політики управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради, провела лекцію-бесіду щодо контролю за складанням, затвердженням та виконанням фінансових планів як функцію управління комунальним підприємством та оцінки ефективності роботи.

Про розширення сфер економічної діяльності, як інструмент підвищення ефективності діяльності комунального підприємства та якості надання муніципальних послуг, розповів Артем Стах, начальник відділу земельних відносин, архітектури, комунальної власності та послуг Іванівської об'єднаної територіальної громади.

 
Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.