Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 13:40:23

Шкільні їдальні Чернігова: після канікул - тільки свіжі продукти

29.01.2019   09:37

З 28 січня в Чернігівських школах після вимушеної перерви відновився не тільки навчальний процес, а й робота шкільних їдалень. Як відомо, вони в нашому місті зараз обслуговуються комунальним підприємством «Шкільне». Про початок нового півріччя для КП «Шкільне» розповідає його директор Антоніна Радченко.

- Зараз ми розпочали роботу вже з новою вартістю харчування і з новим постачальником молочної сировини. Від зміни вартості сніданків і обідів ми ніякого додаткового прибутку не отримуємо, вона пов’язана тільки зі здорожчанням продуктів. Попередня ціна харчування розраховувалася більш ніж рік тому й за цінами того часу. Здорожчання відбулося на 2,5 грн, порція тепер коштує 18,5 грн. Міський бюджет, як і раніше, 8 грн. з них учням 1-4 класів відшкодовує.

Про причини, які змусили КП «Шкільне» змінити постачальника молокопродуктів, ми докладно інформували чернігівців восени минулого року.

- Усі інші постачальники в нас залишаються, вони перевірені та надійні, - говорить Антоніна Радченко.
Також вона розповіла, як підприємство пережило раптові вимушені канікули в школах.

До речі, під час усіх канікул та карантинів працівники КП – у відпустках за свій рахунок. Це невигідно для працівників, проте, необхідно: додаткового навантаження на собівартість продукції виникати не повинно.

Отже, навчання після звичайних канікул мало розпочатися 8 січня, тому з 4 січня вже почали закуповувати продукти. Але коли стало відомо про додаткові канікули – всі продукти були повернуті постачальникам.

А зараз, перед початком навчання, закуплено і в шкільні їдальні завезено все свіже. Це нам підтвердили і в самих їдальнях.

Говорить Людмила Устименко, завідуюча їдальнею школи №2:
- Продукти я одержала сьогодні. Ми готувалися до канікул і багато що закінчували «під нуль»: ні сирого м’яса, ні будь-яких продуктів швидкого псування не залишали. Тільки те, що підлягає тривалому зберіганню: наприклад, маргарин, картоплю. Навіть інші овочі – моркву, буряк, капусту – одержували вже сьогодні. Привозити почали з самого ранку. Наша школа йде першою по розвозці і в 6.00 год. вже привозяться м’ясо та ковбаси, потім о 7.00 - молоко. Поставка продуктів до нас тричі на тиждень: понеділок, середа і п’ятниця. Наприклад, у складі сніданку сьогодні сосиска – це отримано сьогодні.

Вікторія Дяченко, завідуюча їдальнею школи №16:
- До нас привіз продуктів був у п’ятницю і зранку сьогодні. Сьогодні після 6 ранку привезли котлетне м’ясо, ковбаси і сосиски. Потім хліб свіжий. Потім між 8 і 9 ранку нам завозять молочні продукти. Так що все свіже. Безпосередньо перед вимушеними канікулами до нас не завозили нічого.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.