Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:28:53

В Куликівській ОТГ реформуватимуть освітню галузь

03.12.2018   09:09Агенцiя

Експерти громадської організації «Центр Доброчин» продовжують роботу над реформуванням освітньої галузі в Куликівській ОТГ Чернігівської області.

Питання «Чи можлива оптимізація шкільної мережі для реформування системи освіти в Куліківської ОТГ?» вже не актуально. На порядку дня питання «Як найбільш ефективно організувати та провести реформування системи освіти в громаді». Саме таким є висновок більшості учасників зустрічі, яка пройшла 30 листопада у Куликівський селищній територіальній громаді.

Організатори – експерти Центру «Доброчин» у ході інформаційної зустрічі з депутатами, старостами та представниками влади обговорювали наявну ситуацію з освітньою мережею в громаді та як її зробити спроможною та надавати якісні освітні послуги.

Було запропоновано насамперед скласти чесну картина для самих себе, зрозуміти, що потрібно отримати «на виході», окреслити напрямки змін та етапи їх впровадження.

Основною метою шкільної реформи є висока якість освіти для кожної дитини. Тому серед головних завдань – моніторинг освітніх стандартів у навчальних закладах громади, створення опорних шкіл та розробка критеріїв якості освіти, по яким громада буде реформувати освітню мережу.

Проект проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини