Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 23:27:48

Вітаємо стипендіатів Президента України Чернігівської області

03.12.2018   08:35Агенцiя

В Києві в приміщенні Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» переможцям фінальних етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів та Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України відбулося урочисте вручення дипломів лауреатів стипендії Президента України.

Привітали юних стипендіатів Президента України – Лілія Гриневич,  Міністр освіти і науки України, Станіслав Довгий, Президент Малої академії наук, академік Національної академії наук України. До юних лауреатів звернулася Лілія Гриневич та зазначила: «Ви маєте великий шанс стати ядром будівництва країни, я хочу підказати вам формулу успіху: правильно і вдало поставлена для себе мета, помножена на працю й наполегливість, дає успіх. І не буває інакше. Тому, не сумніваючись у ваших талантах, я хочу побажати вам одне: щоб ви ніколи не втрачали натхнення, наполегливості й терплячості, потрібних для великої праці. І це приведе до успіху. А ваш успіх – це успіх України!».

Стипендії Президента України за свої інтелектуальні досягнення отримуватимуть двісті сімдесят школярів і студентів-першокурсників. Від Чернігівської області високу нагороду отримали: Аліса Рижова, Вадим Анікієнко, Ігор Філоненко, Евеліна Якимова – які вперше стали стипендіатами Президента України. Павло Нагорний стипендію отримує вдруге, а Ольга Шаповаленко – уже третій рік поспіль.

Студентам-першокурсникам українських вишів, які вибороли своє право на стипендії нагороди вручали Юрій Сафонов, заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» і Михайло Згуровський, ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

День вручення дипломів запам’ятається стипендіатам ще й іншими цікавими заходами. Організатори урочистостей влаштували оглядову екскурсію Державного політехнічного музею при КПІ імені Ігоря Сікорського; презентацію науково-популярної платформи Post It від її творців; ознайомили з виставкою «Доля дванадцяти», підготовленою до 100-ліття Національної академії наук України, яке відзначається цього місяця.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини