Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:24:35

Громадяни долучаються до реалізації реформи освіти в Куликівській громаді

29.11.2018   09:18

Експерти Центру «Доброчин» та батьки школярів Куликівської громади говорили про важливість якості навчання дітей на інформаційній зустрічі в селі Дрімайлівка 28 листопада.

Для забезпечення якості потрібно розуміти як ефективного управляти освітою у громаді і що потрібно самій громаді. Протягом декілька місяців експерти збирали дані та аналізувати ситуацію, що склалася в громаді - наскільки спроможні навчальні бази, які штати вчителів, наскільки управлінський персонал здатний належно виконувати завдання, тощо.

За результатами аналізу було складено Сценарій реформування освіти в громаді, який наразі активно обговорюється з усіма зацікавленими сторонами – владою, вчителями і батьками.

Зустріч проходила у форматі діалогу. Найбільше і батьків, і вчителів, цікавило чи є майбутнє у Дрімайлівської школи і як їх дітям забезпечити якісну освіту. І щоб вчителям було гарантовано місце працевлаштування, і батьки були заспокоєні, що в навчальному закладі підтримуються високі стандарти навчання і випускники будуть конкурентоспроможні у майбутньому.

Учасники також жваво обговорювали такі питання як - скільки опорних шкіл потрібно громаді, на базі яких шкіл вони мають бути розташовані, чи бути філією опорної школи вигідно для вчителів і учнів, чи зручно буде організовано підвіз учнів до шкіл, і як саме обрати який варіант розвитку освітньої мережі є найбільш прийнятним для громади?

Ефективна комунікація і залучення громади до реформування освіти насправді складні завдання, але вони є надзвичайно важливими для врахування інтересів всіх сторін і запобігання конфліктів в майбутньому.  Громада, яка розуміє та підтримує реформу освіти і не тільки, бере на себе частину відповідальності за її результати.


Долучайтесь та слідкуйте за новинами у відкритій групі ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ = САМООРГАНІЗАЦІЯ https://www.facebook.com/groups/samoorg2015/, а також на публічній сторінці ГО «Центр Доброчин»  https://www.facebook.com/Dobrochyn/ в соціальній мережі Facebook.

Проект проходить завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні в рамках проекту «Децентралізація: реформування освіти на місцевому рівні».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.