Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:17:17

Плисківська громада вже має позитивний досвід партисипації, тож сама може бути прикладом для інших українських територіальних громад

07.11.2018   10:13

6 листопада робоча група Плисківської громади зібралася на тренінг із партисипації.

Проводили його Томаш Чубара та Микола Силенко – експерти проекту «Підтримка реформи місцевого самоврядування – впровадження партисипативної моделі стратегічного планування в громадах Північної, Центральної і Західної України», що реалізується на Чернігівщині Фундацією розвитку місцевої демократії (FRDL) разом із регіональним партнером – Сіверським інститутом регіональних досліджень.

Відкрила засідання та взяла участь у його роботі селищний голова Маріна Вірко. Як з`ясувалося під час спілкування Плисківська громада вже має позитивний досвід партисипації, тож сама може бути прикладом для інших українських територіальних громад.

Зокрема, згадувався щомісячний бюлетень, де висвітлюються головні події громади. Видання поширюється безкоштовно серед її мешканців. Інша важлива складова участі пов`язана з розвитком масового спорту. В Плисках це, насамперед, футбол – у громаді створилися неформальні спільноти та визначилися лідери, які суттєво впливають на рівень її активності та згуртованість. Нещодавні події на військових складах Ічні це добре засвідчили – Плисківська громада швидко та дуже організовано зуміла надати допомогу сусідам.

Експерти наголошували на важливості спільного визначення цілей розвитку громади та її завдань – у будь-який зручний спосіб. Наводилися приклади таких консультацій у Польщі – коли мешканці гмін масово приходили на неформальні зустрічі й це сприяло ширшому їх залучанню та якості рішень, що приймаються. Тим більше в тих випадках, коли йшлося про безпосередню участь громадян у реалізації запропонованих ними ж ідей. Наголошувалося – такий взаємозв`язок важливий як для виборців, так і обраної ними влади. Наступна зустріч робочої групи присвячуватиметься формулюванню завдань майбутньої стратегії.


НГО Сіверський Інститут Регіональних Досліджень

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини