Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 07:53:43

Ліцеїсти дізналися як зберігаючи тепло, економити кошти

02.10.2018   10:31Агенцiя

Зовсім скоро температура за вікном опуститься нижче нуля, в квартирах включать опалення, а рахунки за комунальні послуги будуть шокувати своїми цифрами.

Окрім того житло багатьох українців в зимовий період не прогрівається до достатньої температури, для того,щоб підняти температуру в помешканні існує багато порад, використовуючи які можна зробити свою зиму більш комфортною.

Учасники інформаційної зустрічі :«Зима не за горами – як зберегти тепло в оселі» не тільки обговорили кожну з цих порад, але й поділились досвідом, як підтримують тепло в приміщені ліцею, та у власних домівках. Крім розмови дівчата запропонували різні підходи в заощадженні інших енергетичних ресурсів, та розробили власні концепції поведінки. Об’єднавшись у три команди дівчата запропонували уніфіковані підходи до економії води, газу та електричної енергії. Запропонували цікавий підхід до інформування населення про необхідність економного використання ресурсів, та розробили невеличкі  мотивуючі салогани, які можна поширювати як у соціальних мережах для молодих людей, так і в друкованих виданнях – для людей поважного віку. Наприклад «Зберігай тепло в осели – і навіть сувора зима буде в радість», «Вода потрібна всім і завжди, але це вичерпний ресурс – збережи її сьогодні, щоб завтра не відчувати спраги!»

«Інформаційні заходи стали традиційними для навчального закладу і носять системний характер,  саме  так формуються позитивні навички, та сприйняття, кожної зустрічі представник ГМ ОПОРА готує для учасників нові цікаві завдання, які сприяють мисленню, та активізують учнів до дій. Усі знання отримані під час зустрічі діти застосовують на практиці. Так в ліцеї вже працює система своєрідного  енергоаудиту, ми відповідально відносимось до електричної енергії, та слідкуємо, щоб усі непотрібні прилади були виключені. Раціонально споживаємо воду. Збираємо вторинну сировину. Навчатись треба, але основне застосовувати отримані знання на практиці і нашому закладу це вдається». – зазначила Олександра Стельмах, учениця другого курсу  хіміко-біологічного профілю

За коментарями звертайтесь:
місцевий координатор житлово-комунальних
та енергетичних програм
Громадянської мережі ОПОРА
Наталія Висіканець
тел.: +38 093 765 69 31

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини