Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:21:52

Нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області

22.09.2018   14:01Агенцiя

На базі Управління освіти і науки облдержадміністрації відбулася нарада з директорами закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

Нараду розпочав начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький та наголосив на актуальності модернізації закладів професійної (професійно-технічної) освіти з метою укруплення та орієнтування на потреби регіонального ринку праці. Також очільник Управління підкреслив, що сьогодні пріоритетним завданням є підвищення якості освіти і забезпечення вільного доступу до неї, акцентуючи на впровадженні основних складників Нової української школи: оновленого змісту освіти, нових методик навчання та сучасного освітнього середовища.

Заступник начальника Управління – начальник фінансово-економічного відділу Людмила Чубич підбила підсумки роботи закладів професійної (професійно-технічної) освіти за 2017/18 навчальний рік та ознайомила з орієнтовною бюджетною політикою галузі освіти на 2019 рік.

Начальник відділу професійної, вищої освіти і науки Василь Глузд повідомив присутнім про ключові питання розвитку професійної освіти (за підсумками Всеукраїнської наради).

Під час обговорення відбувся активний обмін думками з питань організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської області.

За підсумками наради визначено пріоритетні завдання на 2018/19 н.р., а саме:
    продовження оновлення змісту професійної (професійно-технічної) освіти шляхом запровадження стандартів професійної (професійно-технічної) освіти на основі компетентнісного підходу;
    посилення роботи з підвищення якості професійної та загальноосвітньої підготовки здобувачів освіти;
    модернізація освітнього середовища закладів (професійно-технічної) освіти шляхом оновлення матеріально-технічної бази з конкретних професій, упровадження сучасних технологій (педагогічних, виробничих) в освітній процес, елементів дуальної форми професійного навчання, підвищення кваліфікації педагогічних працівників;
    забезпечення ефективної роботи Навчально-практичних центрів галузевого спрямування;
    розширення співпраці з юридичними та фізичними особами щодо надання освітніх послуг із підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації за скороченими термінами навчання;
    забезпечення формування регіонального та/або державного замовлення на підготовку робітничих кадрів відповідно до регіональної специфіки, з урахуванням актуальності професій на регіональному ринку праці.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини