Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:45:06

Залишати по собі потрібно тільки позитив

13.09.2018   13:17Агенцiя

Саме такий девіз був прийнятий учасниками під час інформаційної зустрічі «Перші кроки до свідомого поводження зі сміттям», яка мала місце 12 вересня в Територіальному центрі соціального обслуговування.

Усе життя людини пов’язане з творенням сміття, дехто викидає його не замислюючись яка його подальша участь, дехто сортує сміття в домашніх умовах, але в подальшому воно потрапляє на загальне сміттезвалище. Учасники інформаційної зустрічі дізнались про те які наслідки має бездумне поводження з відходами життєдіяльності мешканців міст містечок та інших населених пунктів.

З огляду на поважний вік та давні звички більшість учасників були впевнені, що потрапляючи на смітник життя сміття закінчується, але на справді його вплив на навколишнє середовище продовжується і здебільшого цей вплив є негативним.

Також учасники познайомились з сайтом ЖИТЛО, на якому можна ознайомитись з тематичними публікаціями, та дізнатись цікаві факти не тільки про поводження зі сміттям, а й в тематиці ефективного використання усіх наявних ресурсів. Адже учасники поважного віку вже мають досвід та навички користування комп’ютером, та мережею ІНТЕРНЕТ.

«Навчатись потрібно протягом життя, нова інформація дає нові можливості, а про сміття, так насправді  ми не знаємо нічого, тільки те що його багато. А хто відповідає за його вивезення, та тим більше як зменшити його кількість ніхто з нас не замислювався ніколи. Виявляється що сміття – це гроші, пластик, папір, картон, скло це все можна здавати та отримувати за це кошти, нехай невеликі, але ж кошти » - зауважила одна з учасниць заходу.

«Не можливо змінити підхід людей до певних питань за один раз, або навіть за рік, але інформація, яку люди отримують під час наших зустрічей залишається в свідомості людей і нехай поволі, але дає позитивні результати, тож такі зустрічі будуть продовжуватись та набиратимуть обертів, а учасники стануть підтримкою для свого міста та країни на шляху вирішення проблемних питань» - зазначила місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Наталія Висіканець.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.