Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 08:01:43

Патріотизм має бути трендом серед молоді

13.09.2018   10:02Агенцiя

На цьому наголосила заступник голови ОДА Наталія Романова під час засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання при ОДА.

Також вона зазначила, що у прикордонні робота в цьому напрямку має бути в рази потужнішою.

 – Методика національно-патріотичного виховання має бути цікавою та невимушеною. Прививати любов силою не можна. Повага до героїв, які захищають цілісність нашої держави на сході, має йти від серця, – акцентувала Наталія Романова.

Варто зазначити, що активну участь у вихованні молоді бере ГО «Єдина родина Чернігівщини». Як зазначив її керівник Микола Шанський, члени організації охоче беруть участь в усіх запропонованих заходах, а з початком навчального року відвідують тематичні шкільні виховні години.

Про проведення тематичних змін національно-патріотичного спрямування у дитячих закладах оздоровлення та відпочинку розповіла Олена Соронович, заступник начальника Управління освіти і науки облдержадміністрації. Зокрема вона зазначила, що вже втретє, за бажанням школярів, профіль однієї зі змін літньої школи – національно-патріотичне виховання, що свідчить про зацікавленість дітей.

Не оминули і питання відключення аналогового телемовлення на територіях, що межують з Російською Федерацією. Хоча з 1 вересня такий тип передачі телесигналу відключений на більшій частині території України, на Чернігівщині до 1 травня наступного року він працюватиме у північних районах.

Про запровадження проведення обласного конкурсу з визначення проектів національно-патріотичного виховання повідомила Ніна Лемеш, наголосивши, що дедлайн уже близько, тож варто пришвидшити подання документів.

Людмила Зіневич, засновниця «Безкоштовних курсів української мови», поінформувала про заплановану «Покровську книжкову толоку», а також зауважила, що на прийдешній набір курсів уже записалося 896 осіб охочих.

Детальніше обговорили й реалізацію патріотично-виховної програми «Що для тебе – Україна», яка дозволить молоді візуалізувати власне бачення патріотизму.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.