Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:48:54

Наталія Романова: Маємо докласти максимум зусиль, аби 2018 рік став роком успішного старту Нової української школи

29.08.2018   09:43

Обговорити готовність до початку навчального року зібралася сьогодні, 28 серпня, освітянська спільнота Ріпкинщини на районній серпневій конференції. Її провела заступник голови ОДА Наталія Романова у ріпкинській школі № 2.

Основне питання - старт Нової української школи.

— Цей навчальний рік особливий для всіх освітян України і Чернігівщини зокрема: розпочинається довготривала освітня реформа. Вона якісно відрізняється від попередніх спроб реформування, перш за все, тим, що держава закладає реальні передумови змін. У першу чергу, відчувається фінансова підтримка: цьогоріч для організації роботи перших класів області виділено близько 40 мільйонів гривень, у тому числі для Ріпкинського району понад 493 тисячі, - зазначила Наталія Романова.

Зазначимо: з 1 вересня 215 першокласників району навчатимуться по-новому. Досвід уже є: минулого навчального року новинки освітнього процесу випробовували учні перших класів ріпкинської школи № 2. Даний заклад - один з чотирьох пілотних на Чернігівщині, які впроваджували новий Державний стандарт початкової загальної освіти.

Представники місцевих адміністрацій шкіл та органів управління освітою переконують: навчальні заклади готові до початку нового навчального року. Наразі освоєно майже половину коштів державної субвенції. Вже наявні комп’ютерне обладнання та дидактичні матеріали. До кінця місяця класи оснастять меблями. До речі, всі заклади загальної середньої освіти підключені до мережі Інтернет. За рахунок субвенції планується придбання двох кабінетів біології.

Говорили також про розвиток інклюзивного середовища. У 2017-2018 навчальному році у семи школах функціонувало 16 відповідних класів, у яких навчалися 17 дітей з особливими освітніми потребами. Було введено 16 посад асистента вчителя. У планах на цей рік - відкриття інклюзивно-ресурсного центру та медіатеки у ріпкинській школі № 2.

Варто зазначити, що в закладі проводитимуть роботи по енергозбереженню. Цього року з Державного фонду регіонального розвитку на це передбачено понад 5 мільйонів гривень.

- До створення нового освітнього простору для школярів треба підійти відповідально та системно, – підсумувала заступник голови ОДА. - Цікавою та сучасною Нову українську школу не зробиш лише завдяки виділеним коштам. У процесі мають брати участь педагоги, органи влади, батьки, адже це в інтересах як конкретної дитини, так і громади загалом.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини