Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:54:35

Ваучер на навчання отримав прилучанин

15.08.2018   08:12Агенцiя

Побутує думка, що людям, старше 45 років, в наш час знайти або змінити роботу непросто. Мовляв, нерідко роботодавець при підборі кадрів надає перевагу молоді, оскільки вона більш мобільна та легко навчається новому.

Проте у службі зайнятості стверджують, що це скоріше стереотип і «45+» - не вирок. Для людей цієї вікової категорії сьогодні існує реальна можливість стати більш конкурентоспроможними на ринку праці, зокрема можна отримати ваучер на навчання за рахунок Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Щоправда, вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Якщо ж  навчання коштуватиме більше, то різницю доведеться сплатити чи то особі, яка навчається, чи роботодавцю.

Для отримання ваучера не потрібно реєструватися безробітним, - пояснюють у службі зайнятості.  Він надається громадянам старше 45 років, які мають професійно-технічну або вищу освіту та не менше 15 років страхового стажу, не досягли пенсійного віку.

На Чернігівщині такою можливістю нещодавно скористався прилучанин Сергій Морозов. За професією він водій автотранспортних засобів, працює на ТОВ «Прилуцький завод «Білкозин», а для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці пройшов 3-місячну перепідготовку в Ніжинському професійному аграрному ліцеї за професією машиніст крана автомобільного та отримав свідоцтво відповідного зразка. Вартість навчання, а це 10,5 тис. грн., оплатив страховий фонд. Відтак чоловік має можливість працювати не лише водієм, а й кранівником, отримуючи гідну заробітну плату.

Всім, кому за 45, С. Морозов радить «йти в ногу з часом» – не зупинятися на досягнутому, навчатися, цікавитися інноваційними технологіями. Все це разом з набутим свого часу досвідом дасть можливість почуватися впевнено та не боятися конкуренції на ринку праці.


Світлана Шеремет

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини