Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:45:38

На які проекти витрачатимуть громади субвенцію на соціально-економічний розвиток?

20.07.2018   22:31Агенцiя

У 2018 році громади, які були створені минулого року отримають гроші на соціально-економічний розвиток. У Чернігівській області – це 17 об’єднаних територіальних громад, між якими будуть розподілені 9,89 млн грн.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету Міністрів України від 13 червня 2018 р. № 423-р.

Експерти Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України проаналізували на які проекти витрачатимуть громади ці гроші.

Майже чверть грошей – 2,46 млн грн. – виділених на соціально-економічний розвиток буде витрачено громадами на придбання спецтехніки для комунальних підприємств. Це і трактори, і асенізаційні цистерни, і підйомники.

На другому місці – витрати на ремонти та термомодернізацію навчальних закладів ОТГ у Корюківській міській раді, Куликівській селищній раді, Коропській селищній раді, Сновській міській раді. Всього на цей напрямок заплановано 1,761 млн грн.

Встановлення дитячих майданчиків також є популярною практикою у об’єднаних громад. На цей напрямок буде витрачено 1,741 млн грн. Всього буде встановлено п’ять дитячих майданчик, один з яких буде з елементами інклюзії. Проект по встановленню дитячого майданчика з елементами інклюзії у школі реалізовуватиме Носівська ОТГ.

Ремонт доріг за рахунок коштів на соціально-економічний розвиток планують витратити дві громади - Талалаївська і Срібнянська. Сума, передбачена на цей напрямок – 1,39 млн гривень.

На освітлення та на благоустрій громади збираються витратити 1,038 та 1,048 мільйонів гривень відповідно. За рахунок коштів на благоустрій в основному планують будувати зупинки. Родзинкою серед проектів благоустрою є встановлення архітектурно-паркової композиції з сонячними панелями у Носівській ОТГ.



Решта проектів передбачає покращення спортивної, медичної та інших сфер життя ОТГ.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.