Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:48:13

Владислав Атрошенко закликав випускників залишатися в місті, щоб спільними зусиллями розвивати Чернігів

06.06.2018   09:48Агенцiя

5 червня в Чернігівській міській раді нагороджували обдарованих учнів Чернігова та вручали стипендії міської ради.

Серед  найкращих представників учнівської інтелектуальної еліти: претенденти на нагородження золотою та срібною медалями, учні, що гідно захистили честь нашого міста й області на ІІІ і ІV етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможці МАН, мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка, юні спортсмени, переможці конкурсу «Infomatrix-2018».

З високими досягненнями у навчанні талановиту учнівську молодь привітали Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко та начальник управління освіти міської ради Василь Білогура. На зустрічі були присутні також вчителі, директори шкіл міста та батьки.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко у своєму вітальному слові сказав, що галузь освіти є пріоритетом у роботі міської влади Чернігова. Адже діти - це наше майбутнє, фундамент, на якому буде будуватися й розвиватися Україна.
 - Сьогодні в цій залі зібралася учнівська, викладацька і батьківська еліта.  Хочу зазначити, що саме ці діти, які закінчили з різними відзнаками школу - це  і є наше майбутнє, фундамент, на якому буде будуватися майбутнє України.
Мені надзвичайно приємно вітати  переможців олімпіад, переможців у різних конкурсах МАН, переможців конкурсу ІТ - напрямку.
Сподіваюся, що всі, хто знаходиться в цій залі, досягнуть усього найкращого в цьому житті. Сьогодні ви вже святкуєте ваші перші досягнення і перемоги. Ви вже здобули не якісь знання, а навчилися долати себе на шляху до цих знань. А це важливо, оскільки тепер зможете здолати всі труднощі  в цьому житті й досягти бажаної мети.
Звісно, що потрібно величезну шану та подяку засвідчити викладачам, директорам шкіл, які привели вас до цих успіхів. Також треба подякувати батькам, які все це витримали на свої плечах, підтримували вас, я думаю, що часто це було не легко.
Пам’ятайте, шлях до будь-якого успіху - тернистий, бувають і зриви, і маленькі провали, які потрібно психологічно долати, підніматися і йти далі, - зазначив Владислав Атрошенко. - Багато хто з випускників вважає, що цікавим продовженням кар’єри буде навчання, а можливо і робота за межами України. Але вони помиляються. Найцікавіша робота буде саме в Україні. Оскільки участь у встановлені й розвитку України - це надзвичайно цікаво.

Міський голова також розповів про своє навчання у школі:
- Я був відмінником, школу закінчив із золотою медаллю. І свого часу, маючи можливість виїхати у будь-яку країну, абсолютно свідомо залишився в Україні, щоб працювати в місті. Тому що це мені цікаво. Я вважаю, що це є свого роду унікальною можливістю проявити себе і бути корисним не тільки своїй сім’ї, а ще й іншим людям.  У вас є така сама можливість - долучайтесь. Я думаю, що ми разом зможемо ті позитивні речі, які сьогодні робляться в Чернігові та в інших містах України за спільних зусиль просто їх пришвидшити, - підкреслив Владислав Атрошенко.

 Загалом серед нагород такі: у 2018 році стипендії будуть отримувати 47 учнів. 16 – повторно.

 29 учнів, які вибороли перемогу на ІV (Всеукраїнському) етапіолімпіад, ІІІ (Всеукраїнському) етапі конкурсу МАН та міжнародному конкурсі «Infomatrix-2018», будуть отримувати стипендію – 500 гривень щомісячно.

18 учнів, які вибороли дипломи І ступеня на ІІІ обласному етапі олімпіад, стали переможцями Всеукраїнського етапу VІІ Міжнародного  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, чемпіонату України зі спортивного орієнтування, будуть отримувати стипендію – 300 гривень щомісячно;

Всього випускників 11 класів у закладах, підпорядкованих управлінню освіти Чернігівської міської ради - 1531. 107 учнів, які претендують на нагородження золотою (89) та срібною (18) медалями, отримають сучасні портативні Bluetooth-колонки.

Довідково:
У 2017 році вперше Чернігівська міська рада запровадила щомісячні стипендії (протягом року) учнями: 500 та 300 грн переможцям інтелектуальних змагань різного рівня.
Чернігівський міський голова вручив переможцям пам’ятні подарунки та сертифікати на отримання щомісячної премії впродовж поточного року.



Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини