Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:27:35

Як проводити адвокаційні кампанії дізналися учасники освітнього проекту "Академія громадського активіста"

01.06.2018   08:03

Атакувати органи місцевого самоврядування запитами? Організувати кампанію лобіювання інтересів певної групи населення? Написати проект з реалізації крутої ініціативи, яка змінить життя громади на краще? З цими завданнями легко можуть впоратися учасники освітнього проекту «Академія громадського активіста», який реалізовується на території Корюківської громади.

30 травня відбувся третій модуль проекту, присвячений темі «Адвокаційні кампанії на місцевому рівні». Як зазначив тренер Павло Пущенко, керівник ГО "Освітній Центр "Ініціатива", адвокаційні кампанії є важливим інструментом демократичних перетворень. Ним найчастіше користуються громадські організації, журналісти, місцеві активісти, ініціативні групи.

Під час тренінгу учасники дізналися про етапи адвокаційної кампанії, як визначити мету та завдання кампанії, як побудувати "дерево проблем", які потрібні ресурси для адвокаційної кампанії. Павло Пущенко поділився секретами місцевої адвокації та навів приклади успішних кампаній на місцевому рівні.

Тема викликала жвавий інтерес учасників тренінгу. Хоча дехто зазначав, що Корюківський міський голова Ратан Ахмедов і без адвокаційних кампаній рахується з думкою громади та відкритий до обговорення ідей задля покращення життя у громаді. Але, як зауважив Павло Пущенко, адвокасі – це процес впливу на людей, які приймають рішення, та на громадську думку стосовно проблемних питань. Головна мета таких кампаній – це мобілізація зусиль активістів на досягнення змін у суспільстві. Вивчення проблем цільових груп, які потребують підтримки, лобіювання інтересів або прав, роз’яснювальна робота та грамотно сформульовані пропозиції – ці навички стануть корисними у будь-якій сфері діяльності.

Оксана Марухно, яка працює вчителькою, зазначила: «Під час тренінгу я зрозуміла, що адвокаційні кампанії корисні не лише у боротьбі з владою. Як педагогу, мені часто доводиться представляти інтереси школярів, і думаю, що не завжди правильно розставляла акценти та запити. Тепер я зможу краще налагодити комунікації з адміністрацією».

Дехто з учасників освітнього проекту розповів, що їм у роботі постійно доводиться проводити кампанії адвокасі. Просто вони не знали, що це так називається.

Вивчення проблеми за допомогою методики «дерево проблем» сподобалося абсолютно всім. «Це дуже крута штука, яка дозволяє структурувати проблему, визначити причини, наслідки. А інколи, взагалі, виявити її відсутність або штучність ситуації або переформулювати так, що вона змінить свій статус», - поділився враженнями від тренінгу Андрій Барабаш.

До речі, після другого тренінгу, на якому розглядали механізми впливу громади на владу, Андрій зареєстрував на сайті петицій пропозицію запровадити «коробку для маляти» у Корюківській громаді. Ця ініціатива за перші два тижні набрала 41 голос із 100 потрібних. І хоча активісти впевнені, що депутати громади підтримають ініціативу, але певна роз’яснювальна кампанія серед громадян зайвою не буде.

Нагадаємо, що освітній проект «Академія громадського активіста» є спільним проектом Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, ГО «Альтернатива» та Корюківської міської ради. Основна мета - згуртувати активну молодь громади та навчити діяти, змінювати та будувати новий світ.
 
Даний проект на території області є пілотним і передбачає залучення, активізацію та навчання активної молоді Корюківської громади. В подальшому організатори планують поширити його в інших громадах Чернігівської області і не тільки.


Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини