Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 23:25:50

Дошкільні заклади області. ДОВІДКА

23.05.2018   08:32Агенцiя

На кінець 2017 року на Чернігівщині діяло 447 дошкільних навчальних закладів: 244 дитячі садочки, 134 ясла-садки та 69 навчально-виховних комплексів.

Майже дві третини закладів розташовано в сільській місцевості.

Дошкільним вихованням охоплено близько 70% дітей дошкільного віку в регіоні. Щоранку садочки зустрічали 31,1 тис. найменших жителів області, переважна більшість яких старше 3 років, кожен сьомий – від 2 до 3 років та 304 – малюки від 1 до 2 років. З кожних десяти вихованців вісім проживають у міських поселеннях.

Дві третини дітей відвідували дошкільні навчальні заклади загального розвитку, майже третина – комбіновані, 589 дітей перебували в санаторних закладах, 188 – у спеціальних.

Групи з цілодобовим перебуванням функціонували в 5 садочках, де під надійним наглядом батьки залишали 120 дітей. Крім того, 897 дітей у віці 3 роки і старше охоплено соціально-педагогічним патронатом.

Вихованням та навчанням дошкільнят займалися 3,7 тис. педагогічних працівників (99% – жінки), серед яких 2,5 тис. – вихователі, 119 – практичні психологи, 114 – вихователі-методисти. Роботу закладів забезпечували 4,6 тис. працівників технічного персоналу.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.