Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:56:54

Як захищають права дітей у Плисківській та Комарівській ОТГ, вивчали посадовці з області

03.05.2018   16:14

В умовах децентралізації влади та реформування системи інституційного догляду та виховання дітей посилюється відповідальність сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад у сфері охорони дитинства та соціальної роботи з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах.

Днями працівники Служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА здійснили виїзд до Борзнянського району, де провели зустрічі з керівництвом та посадовими особами Плисківської та Комарівської сільських рад об’єднаних територіальних громад. Тема розмови – організація на цих територіях роботи з попередження дитячої бездоглядності та безпритульності, надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді.

До речі, у складі виконкому Плисківської сільської ради з квітня цього року вже функціонує служба у справах дітей. У Комарівській ОТГ утворення такого структурного підрозділу заплановане на першу декаду травня.

Особливу увагу приділили обговоренню питання створення необхідних умов для повернення в сім’ї дітей, які виховуються в інтернатних закладах за заявами батьків, а також запровадження в громадах необхідних послуг для недопущення потрапляння до інституцій дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. На початок поточного року в інтернатних закладах області виховувалось 74 дитини, які є мешканцями Комарівської ОТГ, та 16 – Плисківської.

Слід зазначити, що на території об’єднаних територіальних громад області вже утворено 9 служб у справах дітей (Менської, Остерської, Носівської міських рад, Коропської, Любецької, Кіптівської селищних рад, Плисківської, Вертіївської та Мринської сільських рад). Такі підрозділи відповідно до законодавства мають діяти у складі усіх виконавчих органів сільських, селищних рад об’єднаних територіальних громад.

Під час виїзду також вивчалась діяльність підвідомчих структурних підрозділів з питань запобігання та протидії домашньому насильству і жорстокому поводженню щодо дітей. Були відвідані за місцем проживання діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які виховуються у прийомних родинах, надані консультації прийомним батькам стосовно виховання дітей, розв’язанням проблем майнового характеру, адаптації дітей до нових умов проживання.


За інформацією Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини