Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:31:20

Стартувала "Академія громадського активіста"

30.03.2018   13:31Агенцiя

28 березня у Корюківці пройшов перший модуль «Академії громадського активіста», присвячений темі лідерства та командній роботі. Освітній проект «Академія громадського активіста» є спільним проектом Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону, ГО «Альтернатива» та Корюківської міської ради.

Основна мета «Академії громадського активіста» - згуртувати активну молодь громади та навчити діяти, змінювати та будувати новий світ. Протягом шести місяців учасники проекту будуть вчитися роботі в команді, бути лідерами, впливати на владу та проводити лобістські кампанії, ораторському мистецтву та критичному мисленню. Один з навчальних модулів буде присвячений проектному менеджменту та написанню реальних проектів, які будуть подаватися на конкурси для залучення фінансування.

 

«Даний проект на території області є пілотним і передбачає залучення, активізацію та навчання активної молоді Корюківської громади. Але сподіваємося в подальшому поширити цей досвід в інших громадах Чернігівської області і не тільки», - розповіла Оксана Стельмах, радник з питань комунікацій Чернігівського ЦРМС.

ГО «Альтернатива» не перший рік активно розвиває громадський рух на території Корюківщини. Вона добре відома своїми проектами та справами. За словами керівника організації Володимира Онищука ідея організувати серію тренінгів або навчань для молодих активістів саме Корюківської громади у нього виникла давно, але реалізувати вдалося лише в партнерстві та за підтримки Чернігівського ЦРМС.

«На жаль не всі молоді люди в силу різних причин можуть відвідувати тренінги або навчання далеко від дому. Але я розумів, що цю ситуацію можна виправити, якщо в нашій громаді реалізувати освітній проект.  Саме тому і запропонував реалізувати цю ідею спільно з Чернігівським Центром розвитку місцевого самоврядування. Впевнений, що за шість місяців навчання команда молоді Корюківської громади стане потужною та ще більш активною. Щоб ми разом робили позитивні зміни у громаді, де живемо», - сказав Володимир Онищук.

Серед учасників «Академії громадського активіста» - держслужбовці, школярі, громадські активісти, підприємці, молоді мами і тимчасово безробітні. Всіх їх об’єднує спільна мрія: «Зробити Корюківську громаду успішною, самодостатньою та заможною – аби Корюківська ОТГ стала еталоном та прикладом для інших громад». Вони розуміють, що їх участь в розвитку громади потрібна і важлива.

Оксана Марухно, вчитель школи №1, розповіла: «Прийшла в проект для того, щоб навчитися працювати у команді, поділитися своїм досвідом, почути інших людей. Маю багато ідей для проектів хочу знайти однодумців». За словами дівчини в неї напрацьований план реалізації та впровадження проекту по роздільному збору сміття.

«Успішні громадські проекти та організації створюють успішні особистості», - переконаний Роман Морозов, представник громадської організації «Шелтер+». Роман ділився своїм досвідом громадської діяльності, розповідав про лідерство та командну роботу. На його думку лідер – це людина, яка може повести за собою. «Якщо вам вдається вести за собою добровольців, то ви зможете повести за собою будь-кого. Якщо ви хочете випробувати свої лідерські здібності, то спробуйте мотивувати команду добровольців», - зазначив Роман Морозов.

На його думку, сьогодні активним громадянам є можливість застосувати свої лідерські якості у будь-якій сфері та незалежно від того, де ти живеш у селі або у місті. «Треба дітьми займатися, спортсменами, мистецькими проектами, екологічними, культурними, іншими соціальними питаннями, треба контролювати владу, треба самим йти у владу. Тобто все треба самим робити. Бо практично всюди ми працюємо майже з нуля, а подекуди з мінуса. Реформа самоврядування дає нам шанс на розвиток громад та сільських територій і це також можливість для кожного», - сказав активіст.

Наступний навчальний модуль для учасників освітнього проекту відбудеться наприкінці квітня.

Чернігівський Центр розвитку місцевого самоврядування

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини