Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:08:14

Переможці І обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів "Край, в якому я живу"

02.03.2018   08:07Агенцiя

Вітаємо переможців та призерів І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу».

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21.09.2016 № 1129, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 07.10.2016 за № 1340/29470 «Про затвердження Положення про Всеукраїнський конкурс екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу», наказу Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації від 27.10.2017 № 364 «Про проведення І (обласного) туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу» у 2017-2018 навчальному році», з метою виховання у дітей та молоді любові до рідного краю, бережливого ставлення до історії, духовної спадщини українського народу, сприяння збереженню історичної пам’яті, удосконалення змісту, форм і засобів музейної роботи у закладах освіти комунальним позашкільним навчальним закладом «Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» з 1 листопада 2017 року до 1 лютого 2018 року проведено І (обласний) тур Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв навчальних закладів «Край, в якому я живу».

Переможцями І (обласного) туру конкурсу стали:

- серед екскурсоводів музеїв військово-історичного профілю здобувачі освіти гуртка «Патріот» Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 34 Чернігівської міської ради (керівники Трухан В.В., Бондаренко М.П.) за розробку екскурсії «Бойовий шлях нашого народу від минулого до сучасності»;

- серед екскурсоводів музеїв профілю історії населених пунктів або їх частин: творчу групу екскурсоводів здобувачів освіти 8-11 класів Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Чернігівської міської ради (керівник Федоренко О.В.) за розробку екскурсії «Лісковиця - історичний центр древнього Чернігова».

Призером І (обласного) туру конкурсу (III місце) стала Локаєнко Валерія, здобувачка освіти 8-А класу Чернігівського ліцею № 22 Чернігівської міської ради (керівники Личманенко Т.Є., Богуш A.B.), за розробку екскурсії «Життя по той бік фронту...».

За значні досягнення в організації та проведенні пошуково-дослідницької роботи з учнівською молоддю, збереженні історико-культурної спадщини, розвитку та популяризації музейної справи в закладах освіти нагороджено грамотами Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації:

- Трухана Віктора Владиславовича, вчителя предмета «Захист Вітчизни», завідувача Зразкового музею бойової слави захисників Вітчизни Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 34 Чернігівської міської ради;

- Бондаренко Марію Павлівну, вчителя історії, керівника гуртка «Патріот» Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 34 Чернігівської міської ради;

- Федоренко Ольгу Володимирівну, вчителя історії, завідувача Зразкового музею «Історія Лісковиці» Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 Чернігівської міської ради;

- Личманенко Тетяну Євгеніївну, вчителя зарубіжної літератури Чернігівського ліцею № 22 Чернігівської міської ради;

- Богуш Анастасію Вікторівну, завідувача Зразкового музею 16-ї Чернігівської Башкирської гвардійської кавалерійської дивізії Чернігівського ліцею № 22 Чернігівської міської ради.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.