Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:10:07

Про стан вирішення питання щодо фінансування загальноосвітніх навчальних закладів м. Чернігова та розміру надбавок за престижність

24.02.2018   08:22

За час, що минув від попереднього засідання пленуму міської організації Профспілки 8 лютого, обласна і міська організації Профспілки зробили ряд кроків для захисту прав педагогічних працівників Чернігова на надбавки за престижність.

Так, на звернення обласної організації Профспілки отримано роз’яснення Управління Держпраці у Чернігівській області від 13.02.2018 про необхідність попередження працівників про зменшення надбавок за престижність педагогічної праці за два місяці.

15 лютого відбулась зустріч Чернігівського міського голови Атрошенка В.А. з директорами та представниками Профспілки загальноосвітніх навчальних закладів з питання фінансування загальноосвітніх навчальних закладів.

19 лютого обласна організація Профспілки звернулась до Міністерства освіти і науки України з проханням вжити заходів щодо зміни призначення освітньої субвенції м. Чернігів у сторону збільшення.
Начальником управління освіти Чернігівської міської ради Білогурою В.О. погоджено текст проекту наказу щодо відстрочення дати зменшення надбавки за престижність з січня на квітень. Зразки наказів роздані на загальноосвітні навчальні заклади м. Чернігова.

Таким чином, Профспілці вдалось відстояти право педагогічних працівників шкіл на 20% надбавку за січень-березень 2018 року. Сума, що збережена кожному педпрацівнику за ці три місяці, становить 45% від окладу (15% різниця надбавки за кожен місяць), а це перевищує суму профспілкових внесків сплачених за 1,5 роки.

Щодо розміру надбавки на наступний період, то переговори продовжуються.

На 28 лютого запланована сесія Чернігівської міської ради, на якій розглядатимуться зміни до бюджету міста на 2018 рік. У проекті рішення пропонується збільшити видатки на оплату праці працівників загальноосвітніх навчальних закладів.

21 лютого продовжив свою роботу пленум Чернігівської міської організації Профспілки, в роботі якого взяли участь начальник управління освіти Білогура В.О., голова Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки Матвеєва Т.А.

Голови первинних профспілкових організацій скаржились на тиск деяких директорів шкіл, які змушують відмовлятись вчителів від завідування кабінетами, створюють напругу з питання поділу класів на групи, перспектив набрання перших класів. На це керівник управління освіти зазначив, що жодних вказівок, які порушують закон, управління не давало і освітній процес до кінця навчального року має здійснюватись у межах затвердженої тарифікації.

Учасники пленуму прийняли звернення до депутатів Чернігівської міської ради щодо підтримки проекту рішення міської ради, яким пропонується збільшити видатки міського бюджету на загальноосвітні навчальні заклади.

Також затверджене звернення до Уряду, Міністерства освіти і науки України, Міністерства фінансів України щодо внесення змін до Формули розподілу освітньої субвенції та виділення додаткових коштів бюджету м. Чернігова.

Пленум міської організації доручив президії вести постійний діалог з соціальним партнером і з питань урегулювання оплати та нормування праці членів Профспілки  навчальних закладів м. Чернігова.


Чернігівська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини