Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 15:10:10

Підписано Угоду про співпрацю з Національною академією державного управління при Президентові України

07.02.2018   08:37Агенцiя

Очільник представницького органу Чернігівщини Ігор Вдовенко зустрівся з президентом Національної академії державного управління при Президентові України Василем Куйбідою та доктором наук із державного управління, професором кафедри політичної аналітики і прогнозування НАДУ і за сумісництвом нашим земляком Олександром Пухкалом.

Розпочинаючи зустріч, голова обласної ради відзначив, що між обласною радою і НАДУ вже давно склалися дружні партнерські відносини. Про це яскраво свідчить значна кількість працівників виконавчого апарату, представників депутатського корпусу, які в різні часи навчалися і продовжують опановувати нові знання у стінах головного державного ВНЗ України з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

У свою чергу очільник Національної академії державного управління при Президентові України коротко розповів про те, чим сьогодні живе та як реформується провідний навчальний заклад країни. Зокрема, Василь Куйбіда зазначив, що наразі в НАДУ суттєво оновлюється формат та зміст навчання. Зміни передусім полягають у тому, що практично половину предметів слухачі обирають на власний вибір, що дозволяє їм самим формувати свою стратегію навчання. Крім того, в академії передбачено організацію піврічного стажування у центральних органах виконавчої влади та місцевого самоврядування, бізнес-структурах. Все це дозволить слухачам набути необхідного управлінського досвіду у сфері публічної влади та приватного сектору, а також здобути необхідні навички в організації співпраці з громадськими організаціями та іншими державними органами різних рівнів. Усі ці перетворення мають сприяти персоніфікації навчання і підготовці ефективних управлінців.

Під час зустрічі співрозмовники торкнулися і перебігу децентралізації на теренах нашої області та в масштабах усієї України загалом, її законодавчої бази і перспектив адміністративно-територіальної реформи в Україні.

Ігор Вдовенко окремо зупинився на питанні кадрового забезпечення, яка сьогодні гостро постає в органах місцевого самоврядування та новостворених громадах. Адже в процесі реформування керівники ОТГ та працівники апаратів місцевих рад повинні визначитись із подальшою стратегією сталого розвитку громади, самостійно, оперативно і фахово вирішувати питання місцевого значення, ефективно використовувати бюджетні кошти, спрямовуючи їх на реалізацію першочергових і найбільш нагальних проектів, розбудову соціальної інфраструктури. Однак через брак управлінського досвіду та необхідної кваліфікації досить часто виникають суттєві труднощі на шляху вирішення цих проблем.

Олександр Пухкал зауважив, що в НАДУ вже підготовлені навчальні програми та підручники, спрямовані на підвищення рівня кваліфікації голів ОТГ, у тому числі в частині ефективного управління об’єктами комунальної власності, є також напрацювання щодо підготовки майбутніх префектів.

Тож учасники зустрічі зійшлися на думці, що необхідно об’єднати зусилля органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, науковців та досвідчених управлінців для того, щоб забезпечити відповідний експертно-аналітичний супровід проведення децентралізації на Чернігівщині,  а також спільно протистояти кадровому голоду в громадах, активно впроваджувати новітні технології управління та їх практичного застосування шляхом організації навчання, стажування державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування.

На знак продовження конструктивного діалогу в майбутньому Ігор Вдовенко та Василь Куйбіда скріпили підписами текст тристоронньої Угоди про співробітництво між обласною радою, облдержадміністрацією та Національною академією державного управління при Президентові України у сфері формування державної регіональної політики, удосконалення територіальної організації влади і підготовки висококваліфікованих фахівців для системи публічного управління.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини