Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:44:55

Юридичним механізмам захисту агробізнесу навчали сільгоспвиробників Чернігівщини

22.12.2017   10:39Агенцiя

Невитребувані паї, відумерла спадщина, самовільне захоплення земельних ділянок, майнові сертифікати, корпоративна безпека та охорона аграрного підприємства – це далеко не повний перелік юридичних проблем, з якими стикається сучасний агровиробник.

Як розвивати та захищати свій бізнес – сільгосппідприємцям області розповіли фахівці Адвокатського об’єднання IMG Partners під час семінару, який відбувся в Чернігові 21 грудня.

Окрім товаровиробників, у заході взяли участь представники структурних підрозділів АПР облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

Серед розглянутих питань – земельні, майнові та корпоративні аспекти розв’язання юридичних проблем у галузі сільгоспвиробництва.

Також учасників семінару вчили, як проводити всесторонню перевірку аграрного бізнесу (Due Diligence) для визначення ефективності агропідприємства та мінімізації ризиків, у тому числі рейдерських.

Далі мова йшла про особливості, умови та новації в законодавстві у сфері експорту сільськогосподарської продукції.

Крім того, в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської ОДА Олег Крапивний розповів про стан державної і обласної підтримки аграрного комплексу області в 2017 році та перспективи на 2018 рік.

Так, наступного року з обласного бюджету на розвиток сільського господарства планується виділити за Програмою фінансової підтримки органічного виробництва в Чернігівській області на 2016-2021 роки – 250 тисяч гривень; за Програмою передачі нетелей багатодітним сім’ям, які проживають у сільській місцевості Чернігівської області, на 2016-2020 роки – майже 1,2 мільйона гривень; за Програмою використання та охорони земель Чернігівської області на 2011-2020 роки – 90 тисяч гривень.


За інформацією Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.