Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:11:18

Боротьба з африканською чумою свиней: профілактика та реагування

15.12.2017   08:55Агенцiя

Як протидіяти розповсюдженню африканської чуми свиней та реагувати на спалахи цього захворювання – навчали фахівців ветеринарної служби області 14 грудня у Чернігові.

Захід організований в рамках проекту «Україна: пом’якшення ризику та покращення інформованості про африканську чуму свиней» Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) спільно з Асоціацією «Свинарі України» та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Чернігівській області.

Серед розглянутих питань – актуальність та основні аспекти процедур зонування та компартменталізації; ознайомлення з проектом змін до Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней.

Значну увагу доповідачі приділили питанням запровадження заходів біобезпеки у свиногосподарствах та лабораторній діагностиці.

– На сьогодні в області чітко відпрацьовані та узгоджені між всіма відповідними службами заходи з ліквідації вогнищ АЧС, які проводяться на належному рівні. Проте основне наше завдання – недопущення виникнення випадків захворювання та розповсюдження інфекції. У першу чергу, в цьому мають бути зацікавлені самі господарники і чітко дотримуватись правил біобезпеки, оскільки лише силами ветеринарних й інших контролюючих служб проблему АЧС не вирішити, – наголосив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в області Юрій Павлішен.

Окрім теоретичних питань, для учасників семінару проведено практичне заняття – симуляційні вправи з реагування на спалах АЧС поблизу свинокомплексу.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.