Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:39:38

Всесвітній День Гідності в Україні. Наймасштабніший у Європі

25.11.2017   15:10Агенцiя

Учнівство, педагоги, випускники Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді 24 листопада долучилися до ініціативи під назвою «Усесвітній День Гідності» (Global Dignity Day, www.globaldignity.org).

Ця унікальна ініціатива була запропонована у 2006 році членами спільноти Молодих глобальних лідерів (Young Global Leaders) Усесвітнього економічного форуму (World Economic Forum): спадковим принцем Хоконом (Норвегія), професором Пекка Хіманеном (Фінляндія) і засновником неурядової організації «Оперейшн Хоуп» Джоном Хоуп Брайентом (США).

Україна вже втретє долучається до Всесвітнього Дня Гідності, у якому за 2 роки вже взяли участь понад 25 000 учасниць і учасників із 190 закладів освіти. Це відбувається завдяки зусиллям команди і спільноти відповідального вчительства EdCamp Ukraine (www.edcamp.org.ua) та Агенції продюсування освіти під патронатом Міністерства освіти і науки України. Проект реалізується у символічному проміжку - із 21 листопада (До державного свята Дня Гідності та Свободи) до 9 грудня (Міжнародний День боротьби з корупцією).

Саме в п’ятницю, 24 листопада ліцей став учасником міжнародного руху за популяризацію основних принципів гідності. Волонтеріат заходу – педагоги ліцею, які модерували обговорення у класах, та спеціально запрошені гості – Громадське телебачення Чернігова ділилися власними історіями гідності, намагалися разом з учнями розглянути прояви гідності у світі, спонукати молодь намітити, що саме варто зробити протягом наступного року для посилення відчуття власної гідності й поваги до інших людей.

Особливістю уроків-дискусій став компонент «Гідність у дії!», який забезпечують партнери події. Так, учні ІІ курсу біолого-хімічного профілю долучилися до марафону написання листів від Amnesty International в Україні (http://lwm.amnesty.org.ua) на підтримку активіста з Мадагаскару, який бореться з корумпованою мережею контрабандистів. А також протягом кампанії ліцею «16 днів проти насильства» та в рамках Тижня права на учнів чекає антикорупційний урок від ПРООН в Україні (https://www.ed-era.com/anticorr), який допоможе зрозуміти, чому корупція – це негідні вчинки та як можна їй протидіяти.


 

Останні новини Чернігівщини

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини