Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:26:57

Продемонстрували учням технічні можливості пожежно-рятувальної техніки й спорядження

20.11.2017   07:37

Рятувальники Управління ДСНС України у Чернігівській області спільно із освітянами систематично здійснюють пізнавально-роз'яснювальні заходи, направлені на профілактику дитячого травматизму та навчання учнівської молоді основам безпеки життєдіяльності.

Одним з дійових методів проведення виховної роботи є здійснення практичних заходів громадської акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти.".

Рятувальники Ніжинського міськрайонного відділу УДСНС України у Чернігівській області провели такий пізнавальний захід серед учнів Крутівської загальноосвітньої школи.

Під час класно-групового заняття фахівці Служби порятунку за допомогою навчальних відеоматеріалів соціальної реклами довели до вихованців закладу основні вимоги пожежної безпеки у побуті, під час відпочинку, алгоритм дій у разі виникнення пожеж, надзвичайних подій, виявлення вибухонебезпечних предметів.

В ході проведення практичного етапу, відпрацьовано дії по евакуації учнів та персоналу за сигналом навчальної тривоги. Крім того, за задумом, на другому поверсі залишився один з учнів, який не встиг вчасно залишити небезпечну зону, тож рятувальники провели розгортання сил і засобів та евакуювали умовного постраждалого за допомогою висувної драбини.

На майданчику навчального закладу надзвичайники продемонстрували учням технічні можливості пожежно-рятувальної техніки й спорядження, зокрема гасіння умовної пожежі, а також надання за допомогою спеціального інструменту допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях. Всі охочі змогли попрацювати з пожежним стволом, приміряли бойовий одяг та засоби захисту рятувальників.

В свою чергу, керівництво навчального закладу підкреслило, що проведення таких практично-пізнавальних заходів дозволяє учнівській молоді поглибити свої знання з питань безпеки життєдіяльності.


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.