Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:32:11

Активна молодь Чернігова підтримала акцію управління юстиції "ХабарЗаНавчанняСтоп"

18.11.2017   08:50Агенцiя

Команда Головного територіального управління юстиції відійшла від стандартного профілю тематичних заходів. На зустрічі зі студентством міста в Культурно-діловому центрі «Світогляд» не було жодних слів про поточну роботу органів юстиції.

Нашу акцію ми присвятили питанням попередження корупційних проявів у навчальних закладах, запросивши до обговорення найактивнішу молодь - студентів і курсантів Академії державної пенітенціарної служби, Навчально-наукового інституту історії, етнології та правознавства імені О.М. Лазаревського.

Тренерами сьогоднішнього заходу виступили: Катерина Риженко, юридичний радник громадської організації «Тransparency Internatіonal Ukraine», і Валерій Сорокін, начальник відділу Департаменту інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

На початку зустрічі керівник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Трейтяк традиційно презентував загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», в рамках якого і проходила акція дня «ХабарЗаНавчанняСтоп».

У своєму зверненні до молоді начальник управління юстиції закликав змінювати власну свідомість, свій менталітет аби унеможливити таке ганебне явище як хабарництво, відповідально ставитися до свого життя і бути активними учасниками у розбудові демократичного європейського суспільства без хабарництва.

Сергій Рудий, В’ячеслав Хардіков, Сергій П’ятниця - профільні заступники начальника -  побажали майбутнім правникам впевненості та рішучості на студентській ниві, успіхів у навчанні, особистісних перемог. «Бути активними у своїх поглядах, відповідальними за свої вчинки, наполегливими у досягненні поставлених цілей – це ті «кити», що  здатні в майбутньому змінити недосконалу систему державних процесів у нашій країні. І змінювати течію ви маєте вже сьогодні, аби завтра  наша країна процвітала, а люди могли гордо казати: «Я  - українець, моя країна – Україна»», - зазначили вони.

Цікаво і водночас приємно було почути думки майбутніх юристів,  якою вони бачать систему освіти, що хотіли б змінити, як вдосконалити навчальні процеси. Молоді хлопці і дівчата розуміють реформи, що відбуваються  в країні, по дорослому розмірковують над проблемами, що існують в суспільстві, а головне  дають негативну оцінку випадкам хабарництва.
 

Останні новини Чернігівщини

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини